David Blaine visar upp sin skrynkliga hand efter fem dagar i glassfären.
David Blaine visar upp sin skrynkliga hand efter fem dagar i glassfären.

Magikern David Blaine som har tillbringat den senaste veckan i en jättelik guldfiskskål behöver läkarvård när han kommer upp eftersom hans skinn har börjat lossna.

Efter fem dagar i glassfären på Lincoln Center i New York meddelade Blaine att han kände stickningar i huden och hans talesman Pat Smith sa på söndagen att skinnet på Blaines händer har börjat lossna.

- Läkarna är oroliga för att han håller på att utmattas, sa han enligt BBC online.

Blaine, som har bantat 23 kilo i januari eftersom det skulle minska hans syreförbrukning, löper även andra risker, bland annat nervskador och sömnbrist.

Han kommer upp igen under måndagen, men bara för en kort stund. Sedan ska han försöka slå världrekordet i att hålla andan under vattnet. Det nuvarande rekordet ligger på 8 minuter och 58 sekunder. Blaine planerar att ha på sig handbojor och vara inlindad i knappt 70 kilo kätting under rekordförsöket.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset