Joel Kinnaman och hans "Suicide squad" får blandad kritik.
Joel Kinnaman och hans "Suicide squad" får blandad kritik.

"Suicide squad", med stora namn som Jared Leto, Margot Robbie och Will Smith – och svenske Joel Kinnaman – får blandad kritik av amerikanska och brittiska recensenter.

Brittiska The Telegraphs Robbie Collin kallar filmen "slående barnslig seriepornografi" och tycker inte att Kinnaman med flera gör något större intryck. The Guardians Peter Bradshaw ger filmen tre av fem och skriver att det inte finns mycket utrymme att andas och hade önskat mer humor.

Rolling Stones Peter Travers kallar Kinnamans insats för "marginellt bättre" än de onda rollerna, som han inte har mycket till övers för, och ger betyget ett av fyra.

The Hollywood Reporters Todd McCarthy liknar ensemblen vid ett drömlag som inte ens är i närheten av att nå upp till potentialen hos de enskilda spelarna.

Men andra är mer positiva. Filmtidningen Empires Dan Jolin tycker att filmen har bra fart, trots en del brister, och ger näst högsta betyget, medan USA Todays Brian Truitt beskriver filmen som "en utmärkt udda, stolt höjt långfinger till det rådande superhjälteetablissemanget".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset