Sepp Blatter på väg till förhöret med idrottens skiljedomstol.
Sepp Blatter på väg till förhöret med idrottens skiljedomstol.

Fifas förre ordförande Sepp Blatter förhördes på torsdagen i idrottens skiljedomstol Cas, dit den 80-årige schweizaren överklagat sin sex år långa avstängning.Blatter framhärdar att det inte har förekommit något fusk.

Förhöret inleddes redan vid 8.30 på torsdagsmorgonen och fortsatte till långt inpå eftermiddagen. Det kan sedan dröja flera veckor innan beslutet kommer.

– Jag hoppas att det kommer att bli positivt för mig, men vi inom fotbollen lär oss både att vinna och att förlora, sade Blatter på väg in till förhöret i Lausanne.

Blatter stängdes av från fotbollen för den misstänkta utbetalningen av motsvarande 17 miljoner kronor som Blatter gjort till den förre Uefa-ordföranden Michel Platini. Utbetalningen, som enligt fotbollspamparna gällde arbete som Platini gjort för Internationella fotbollsförbundet (Fifa) i slutet av 1990-talet, gjordes först 2011. Det fanns heller inget skriftligt avtal, men Blatter förnekade under torsdagens förhör att det förekommit några oegentligheter.

– Jag är förvissad om att domstolen, till slut... kommer att förstå att utbetalningen till Platini handlade om en skuld som vi verkligen hade, sade han.

– Det handlar om principer – om du har skulder betalar du dem.

Platini fick tidigare sin avstängning kortad av Cas, från sex till fyra år. Fransmannen, som tvingades avgå som ordförande i Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) när han stängdes av, blev också utfrågad av Cas på torsdagen. Han var inte särskilt hoppfull och sade att Blatters öde kanske redan var beseglat.

– Jag undrar om beslutet inte redan är taget, sade han på väg till Cas-förhandlingen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset