Daniel Podolskys t-shirt var för stötande för att få flyga
Daniel Podolskys t-shirt var för stötande för att få flyga

Daniel Podolskys korta mellanlandningen i St. Louis blev längre än anat efter att han blivit avkastad från planet. Anledningen? En t-shirt med ordet ”fucking” på

Daniel Podolsky skulle flyga från Dallas till Chicago med Southwest airlines när planet i måndags tvingades mellanlanda i St. Louis på grund av dåligt väder i Chicago. Daniel gick av planet för att gå på toaletten men när han skulle gå ombord igen konfronterades han av en anställd på flygbolaget. Mannen informerade honom om att han inte fick gå ombord på planet igen på grund av hans t-shirt, rapporterar  Fox 2.

T-shirten, med texten ”Broad fucking city”, visade sig vara för stötande för flygbolaget som därför bad Daniel att antingen behålla sin jacka på eller vända t-shirten ut och in. I Daniels egen videoinspeling av händelsen hör man att han vägrar dölja t-shirten med hänvisning till sin yttandefrihet. Det argumentet hade dock inte önskad effekt på flygpersonalen som istället eskorterades Daniel bort från planet som lämnade honom i St. Louis.

I en intervju med tv-bolaget Fox berättar Daniel att han är tveksam till om flygbolaget ska ha den makten och att deras reaktion varit orimlig.

– Det är mer än 100 människor som försöker ta sig till Chicago och det viktigaste är min t-shirt. Hur funkar det. Var är deras känsla för prioriteringar? säger han i intervjun.

Flygbolaget själva meddelar i ett uttalande till Fox att de står bakom flygpersonalens beslut med motiveringen: ”Vi förlitar oss på att våra anställda och våra kunder använder sunt förnuft och ett gott omdöme”.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset