Skådespelerskan Brittany Murphy avled 2009 och obuktionen sa att hennes död var en olycka. Men nya uppgifter tyder på att hon kan ha blivit förgiftad.

Brittany Murphy hittades död i sitt hem i december 2009 och det konstaterades att dödsorsaken berodde på alkoholintag, lunginflammation och anemi. Bara fem månader senare dog Brittanys make Simon Monjack, 39, av samma dödsorsak. För ett år sedan anmälde Brittanys pappa Angelo Bertolotti rättsläkaren i Los Angeles och ville att man gör en ny undersökning på hans dotter, skriver Female First.

– Det är helt otroligt att man inte har, eller har tänkt, att testa Brittanys eller Simons hår för att leta efter toxiner, giftiga ämnen och tungmetaller. Dessa två dödsfall avskrevs helt enkelt som naturliga orsaker, men vi håller inte med om denna slutsats... Sanningen kommer så småningom komma ut, sa Julia David, manusförfattare, vän till Brittanys familj och författare till Brittanys kommande biografi, då i ett pressmeddelande.

Angelo Bertolotti förlorade i rätten men tog då saken i egna händer genom att låta en oberoende rättsläkare undersöka Brittanys hår, blod och vävnader och det gav resultat. I skådespelerskans kropp fanns 10 tungmetaller som inte upptäckts tidigare.

– Mina misstankar bekräftades. Tio tungmetaller hittades i onormalt höga mängder. Dessa typer av giftiga ämnen är vanligt förekommande i råttgift, bekämpningsmedel och insektsmedel. Eftersom varken Brittany eller Simon frivilligt skulle ha förbrukat såna ämnen, konstaterade labbet att de kan ha införts av tredje man med brottsligt uppsåt, skrev Bertolotti i ett mail till Huffington Post i måndags.

Han vill nu ha upprättelse för alla rykten som uppstod vid Brittanys död, såsom drogmissbruk och anorexia. Men rättsmedicinska i Los Angeles verkar inte ha några planer på att ta upp Brittanys och Simons fall.

– Vi står fast vid vår första rapport, säger chefsrättsläkaren Craig R Harvey till Huffington Post.

Simon Monjack, fotograferad två månader innan sin död.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset