Beslutet beror inte på parets religiösa tillhörighet, utan på bristen av respekt för jämställdhet, enligt myndigheterna.
Beslutet beror inte på parets religiösa tillhörighet, utan på bristen av respekt för jämställdhet, enligt myndigheterna.

Ett par har nekats medborgarskap i Schweiz efter att de vägrat att ta i hand med personer av det motsatta könet under sina intervjuer.

Avslaget stod klart på fredagen. Förutom att de vägrat ta i hand så har de även haft svårt att svara på frågor ställda av det motsatta könet, enligt schweiziska myndigheter.

Enligt BBC grundar sig avslaget i att paret, genom att inte ta i hand med det motsatta könet, inte har integrerats i samhället och respekterar inte jämställdhet mellan könen.

LÄS MER: Debatt: Därför bär muslimska kvinnor frivilligt slöja

De schweiziska myndigheterna påpekar att de som ansöker om medborgarskap i landet måste vara väl integrerade i samhället och visa att de har fäst sig vid Schweiz.

Enligt Lausannes borgmästare, Gregoire Junod, råder det religionsfrihet i landet, men att ”religiös utövning inte står utanför lagen”.

LÄS MER: Sara Mohammad: Jag blev tvingad att bära slöja och jag hatade den

Myndigheterna menar att beslutet inte beror på parets religiösa tillhörighet, utan på bristen av respekt för jämställdhet.

– Lagen om jämställdhet mellan män och kvinnor står över trångsynthet, säger Pierre-Antoine Hilbrand, som deltog i intervjuerna med paret, till BBC.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset