Raw food-experten Erica Palmcrantz Aziz.
Raw food-experten Erica Palmcrantz Aziz.

Känner du av ett konstant sötsur och vill dra ned på sockret? Raw food experten Erica Palmcrantz Aziz tipsar om hur du kan ta kontroll över suget och stilla det naturligt.

Anna Hult

Ericas fluffiga chokladmousse är naturligt sötad. 

Att socker inte är bra för oss är ingen direkt nyhet. 
 
– Socker är otroligt beroende framkallande och triggar oss till att vilja äta mer. Det har rad negativa effekter på vår hälsa och bör undvikas så gott det går, säger Erica Palmcrantz.  
 
Enligt Erica är det vita sockret som vi konsumerar i dag hårt raffinerat och processat långt ifrån sin ursprungliga källa. 
 
– Socker gör det svårare för kroppen att ta upp vissa vitaminer och mineraler. Livsmedel som är fulla av socker är mer påfrestande för kroppen att bryta ner och sällan näringstäta och fiberrika, förklarar Erica. 

Att äta för mycket socker belastar alltså kroppen mer än vad det gör den gott. 
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset