Hans Engberg vill förändra rekryteringen.
Hans Engberg vill förändra rekryteringen.

Emperator gick ut med ett kaxigt budskap på årets Bazar. 80 procent av de som skriver in sig får jobb inom sex veckor. En ny app gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden.

Emperator försöker förändra sättet arbetsgivare rekryterar på. I stället för att annonsera ut tjänst och ta emot massor med ansökningar ska en arbetsgivare bara kunna kolla på sin telefon, genom appen "Personal på direkten", och se vilka personer som kan och vill jobba inom det eftersökta fältet.

Fretaget själva är optimistiska och tror att det här är framtidens HR-verktyg. På Bazaren jobbade de för att få fler att skriva in sig i deras system.
– 80 procent av de jobben som finns i dag är dolda. De annonseras inte ut alls. Få känner till det och inga bolag har några processer för att hitta de dolda jobben. Rekryteringskostnaderna är så stora i dag att företag väljer att inte ens annonsera. Vi har processer där ungdomar kommer åt de dolda jobben, säger Hans Engberg, VD på Emperator.

Hos Emperator får den arbetssökande hjälp med kompetensvärdering och att skriva sitt CV. Coacher hjälper dem bli så attraktiva som möjligt på arbetsmarknaden.
– Vi plockar fram kärnan i kompetensen hos våra klienter och presenterar den kärnan av kompetensen på ett sådant sätt att de blir ett förstahandsval för en rekryterare. Genom tillgänglighets- och företagsprocessen som vi har skapat så får de en väldig massa matchningar mot rätt företagsam behöver just det behovet, säger Hans Engberg.

För att skrivas in betalr en arbetssökande knappt 500 kronor. Pengar som personen får tillbaka vid en rekrytering plus 200 kronor extra för att de använt sig av systemet. Allt fler företag använder sig av "personal på direkten".
– Vi har som målsättning att få ut den här appen "Personal på direkten" till tusen företag inom ett år och 500 företag inom sex månader, säger Hans Engberg.

När privatpersoner söker jobb själva. Är de dåliga på att plocka fram sin kompetens i CV:t?
– Jag har aldrig träffat någon som kan plocka fram kärnan i sin egen kompetens och presentera den som affärsnytta på ett bra sätt och verkligen visa synergierna som den arbetssökande och företaget kan få tillsammans. där behöver alla hjälp.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset