Har du köpt enkelbiljett med SL:s app? Då kan du bli en av de första som passerar spärren med ett enkelt blipp.

Tidigare har den som köpt sin biljett med appen SL Reseplanerare och biljetter endast kunnat passera via spärrkiosken. Det är snart historia.

Under 2018 har SL installerat nya läsare för mobilbiljetter överallt i kollektivtrafiken. Kanske har du som har Accesskort märkt av det när du måste rikta kortet något högre när du går igenom spärren, när två läsare nu samsas om utrymmet.

I november blir det för första gången möjligt att blippa mobilbiljetten, till en början på busslinje 3 och tunnelbanestationerna Stadshagen, Abrahamsberg och Kristineberg – sedan följer resterande stationer allt eftersom. Med start i början av 2019 kommer man att kunna blippa sig genom alla spärrar och ombord på samtliga bussar och pendelbåtar med biljetter köpta i appen.

Se instruktionsfilm och läs mer på sl.se/biljettlasare!

Spärrar som kan läsa av mobilbiljetter är ett av många projekt i SL:s arbete för att göra det enklare att resa. Förhoppningen är att så småningom kunna erbjuda resenärerna att köpa alla typer av biljetter i appen. Det minskar pappers- och plastförbrukningen och gör resan med kollektivtrafiken ännu grönare.

Fakta

På spärrarna i tunnelbanan och till pendeltåget finns en blå och en grön ruta där biljetten kan läsas av. Den blå upplysta rutan fungerar som de gamla biljettläsarna och du blippar ditt befintliga SL Accesskort precis som vanligt.

Den gröna rutan är till för dig med mobilbiljett – håll mobilen med din biljett över läsaren så öppnas spärren. Bara när en person har flera resenärer på sin biljett behöver alla gå via spärrkiosken.

Se instruktionsfilm och läs mer på sl.se/biljettlasare

 

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset