Djurgårdens tränare Mark Dempsey. Arkivbild.
Djurgårdens tränare Mark Dempsey. Arkivbild.

Djurgården fortsätter att imponera under nye tränaren Mark Dempsey.Den brittiska kraftfotbollen skördade ett nytt offer i Örebro – men frågan är om engelsmannen blir kvar?– Om jag får chansen att fortsätta och går med på det kan det vänta en spännande framtid, säger Dempsey diplomatiskt.

Det hjälper föga att vara bättre på att rulla boll än motståndaren om du saknar skärpa i de två straffområdena. Örebro spelade under söndagen förtjänstfullt omkring Djurgårdens mittfält trots avstängde Astrit Ajdarevics frånvaro, men saknade hemmalagets vassa egg.

Mark Dempseys bygge spelade återigen en imponerande fotboll som genomsyras av tro på modellen – och ren energi.

Kanonstart av Djurgården

Mindre än en kvart in i matchen hade Djurgården alstrat nog av den energin att pressa fram tvåmålsledning. Tyngd och kraft var nyckelorden när Jacob Une Larsson och Alexander Faltsetas tryckte in sina mål med huvudet respektive foten, båda efter fasta situationer.

Visst, Örebro tog tag i matchen, reducerade genom Maic Sema och gamle djurgårdaren Martin Broberg hann bränna tre jättelägen innan halvlek. Men Andreas Isaksson i målet kom de inte förbi.

– Vi kan inte missa från två fucking meter två gånger om, konstaterade Alexander Axén.

Pressen från gästerna fortsatte i andra halvlek, men slogs abrupt av efter obehagliga scener. Örebros mittback Erik Moberg satsade stenhårt i en duell med Andreas Isaksson och såg ut att knockas. Minuten senare var han uppe på fötterna igen men tvingades bryta.

Oklart om Dempsey blir kvar

Strax därefter stod Elliot Käck, Djurgårdens vänsterback, för matchens prestation när han dundrade in ett långskott i bortre krysset. Det visade sig bli matchens vinnande mål, trots en del oro i djurgårdslägret efter Ferhad Ayaz reducering till 3–2.

– Den sitter fint i bortre krysset. Jag har väntat på första målet, så det var extra skönt att det kom på ett sådant sätt, säger Käck.

Bakom succén ligger tränaren Mark Dempsey, som tog över ett lag som kämpade för överlevnad och nu har vunnit fem av sina sex senaste matcher. Men kontraktet går ut efter säsongen och hans framtid i klubben är oklar.

– Han är här på ett korttidskontrakt. Uppdraget var ganska glasklart: vi var i en tuff situation och skulle rädda kontraktet. Det har haft fullständig fokus. Självklart pratar vi varje dag om framtiden och hur vi ska planera nästa år. Men vi har en öppen diskussion och har inte inlett förhandlingarna än, säger sportchefen Bosse Andersson och fortsätter:

– Man vet aldrig hur det blir när kontrakt går ut. Han var här kortsiktigt för ett uppdrag, och har gjort det fantastiskt bra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset