GenG plockade hem det som nu ser ut att bli den sista säsongen av HGC.
GenG plockade hem det som nu ser ut att bli den sista säsongen av HGC.

Från och med nästa år finns det ingen professionell liga för Blizzards moba-spel Heroes of the storm.

Spelet Heroes of the storm har haft svårt att ta plats bland esportens höjdare trots stora pengar. Därför var gårdagens besked om att Blizzard väljer att lägga ner den professionella ligan Heroes Global Championship inte chockerande.

Enligt ett uttalande från utvecklaren var det ett tufft men nödvändigt beslut.

”Slutligen kom vi fram till att det här var rätt beslut i stället för att gå vidare på ett sätt som inte skulle kunna möta den standard och de förväntningar som spelarna har”, skriver Blizzard.

LÄS MER: Pengaregn över Astralis efter historiska vinsten

I uttalandet kan man också läsa att beslut som enligt Blizzard det här är ett nödvändigt ont för att ta sig framåt. I samband med beskedet meddelades även att utvecklare som jobbat med Hots flyttas till andra projekt.

”Vi är så tacksamma för det stöd som communityn har visat ända från början. Utvecklingsteamet kommer fortsätta att jobba för att uppehålla Heroes med samma passion, dedikation och kreativitet som har gjort spelet till den unika upplevelse det är”, står det i uttalandet.

LÄS MER: Väntade och historiska – här är alla vinnare under Blizzcon

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset