Fredrik ”MaDFroG” Johansson är en av legendarerna som är inbjudna till Blizzards uppvisningsevent för Warcraft 3.
Fredrik ”MaDFroG” Johansson är en av legendarerna som är inbjudna till Blizzards uppvisningsevent för Warcraft 3.

Plötsligt händer det. En av 00-talets största esporttitlar Warcraft 3 gör comeback med en ny patch och ett uppvisningsevenemang i USA där två svenskar kommer att delta.

Blizzard dammar av sitt realtidsstrategispel Warcraft 3 från 2002 och släpper en ny patch med flera ändringar för att balansera de spelbara raserna orc, night elf, undead och human. Bland annat nerfas Blade master, som har varit standardvalet för orc-spelare i många år.

I patchen ingår ett stöd för wide screen, som tidigare endast har funnits i form av en utsträckt 4:3-skärm. Och för dig som älskar tower defense finns också en nyhet – stöd för upp till 24 spelare i custom games.

LÄS MER: HeatoN: Därför väljer vi att byta ut Xizt i Ninjas in Pyjamas

I samma veva bjuder Blizzard in nya och gamla esportlegendarer till en serie vänskapsmatcher i Irvine, Kalifornien 27-28 februari. Två av deltagarna är svenska Arild ”EfFeCt” Bramler och Fredrik ”MaDFroG” Johansson.

– Jag tycker att patchen är ett riktigt stort steg, säger David ”Skutt” Olsson, spelare i Clan SWE som är en av få aktiva svensklag i Warcraft 3.

– Allt är kanske inte perfekt, men att Blizzard överhuvudtaget bryr sig är riktigt fint.

Hans lagkamrat Tom ”EndarS” Bramler håller med.

– Jag hoppas att patchen kan föra samman alla wc3-spelare som just nu är uppdelade på olika servrar så att alla spelar på battle.net till slut, säger han.

LÄS MER: De får miljoner för att öka jämlikheten inom esporten

Patchen är än så länge endast tillgänglig i en så kallad ”public test realm” där den ska testas innan den implementeras i spelet.

Blizzards realtidsstrategispel Warcraft 3 från 2002 lyckades etablera sig som en av de största esporttitlarna fram till en bit in i 2010-talet då spelarantalet minskade dramatiskt – kanske på grund av konkurrensen från Starcraft 2 och Dota 2.

Spelets flexibla map-verktyg banade väg för koncept så som tower defense och moba-genren i form av Dota.

Patchen i korthet

  • Ett stort antal hjältar får ökad rörelsehastighet.
  • Blade master nerfas, bland annat kommer inte vissa items att bidra till critical strikes skada.
  • Många hjältar som tidigare haft begränsad användning förbättras. Dread Lords Carrion Swarm kan till exempel nu skada mekaniska enheter.
  • Stöd för wide screen.
  • Stöd för 24 spelare i custom games-läget.

Källa: Blizzard

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om blizzard