Det har skrivits mycket om Blizzards spel Overwatch den senaste tiden.
Det har skrivits mycket om Blizzards spel Overwatch den senaste tiden.

Efter organisationernas lagdumpningar och uppgifter om höga avgifter till den planerade ligan. Så säger Blizzard om den senaste tidens skriverier.

Förra veckan florerade flertalet rykten kring Blizzards planerade liga i spelet Overwatch.

Spekulationerna började efter att flera stora organisationer gick ut med att de inte längre kommer att ha Overwatch-lag. En av anledningarna som angavs av bland annat organisationen Splyce var att det inte fanns tillräckligt många tävlingar att delta i för att det skulle vara rimligt att ha ett lag. En annan anledning var att organisationerna tyckte att informationen om ligan var bristfällig.

LÄS MER: HeatoN: Här är spelen som kan bli nästa stora e-sport

Strax efter de uppmärksammade dumpningarna spreds obekräftad uppgifter från en anonym källa om att avgiften för att köpa in sig i ligan varit så hög att organisationerna börjat tveka.

Nu har Blizzard själva kommenterat den senaste tidens spekulationer.

LÄS MER: Stororganisationer gör sig av med Overwatch-lagen

”Först och främst vill vi klargöra att vårt slutgiltiga mål är att skapa ett spännande ekosystem för Overwatch, där höjdpunkten kommer att vara Overwatch League. Ligan ska var tillgänglig för en bred publik, vara hållbar och belönande för alla inblandade. Vi gör vårt bästa för att bygga detta ekosystem och precis som med mycket annat vi gör så släpper vi ingen information förrän vi är i ett läge där det känns rätt att göra det”, skriver Blizzard i sitt uttalande, som bland annat går att läsa i sin helhet på E-sport observer.

Trots att Blizzard vill vifta bort ryktena så finns det inget svar i uttalandet angående om de spridda uppgifterna är sanna eller inte.

I stället poängterar de farorna med att inte vara källkritisk när det kommer till anonyma källor.

”Det är viktigt att tänka två gånger om uttalanden från icke-namngivna källor som medvetet kan försöka sprida felaktig information som förhandlingstaktik eller av andra konkurrensskäl i medier”, skriver speljätten.

LÄS MER: Här är förändringarna i Heroes of the storm 2.0

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset