Flygplanet var på väg från Dublin på Irland till den kroatiska kuststaden Zadar, då det fick gå ned i tyska Frankfurt. Arkivbild.
Flygplanet var på väg från Dublin på Irland till den kroatiska kuststaden Zadar, då det fick gå ned i tyska Frankfurt. Arkivbild.

Minst 30 flygpassagerare har fått föras till sjukhus efter det att ett Ryanairplan oplanerat fick landa i Frankfurt sedan flera ombord börjat må dåligt. Passagerare ska ha fått ont i öronen, i några fall också börjat blöda ur öronen.

Flygplanet var på väg från Dublin på Irland till den kroatiska kuststaden Zadar, då det fick gå ned i tyska Frankfurt under natten till lördag, rapporterar Frankfurter Allgemeine med hänvisning till Tysklands federala polis.

– Flera personer ombord klagade över hälsoproblem och togs omhand av läkare och ambulanspersonal, säger en talesperson för polisen enligt tidningen, utan att gå in närmare på exakt vad för slags hälsoproblem passagerarna drabbats av.

LÄS MER: Flygplanets motor exploderade – kvinna sögs delvis ut genom fönster

En av personerna ombord har lagt ut ett foto på Facebook, som ser ut att vara taget inne i kabinen, med syrgasmasker som hänger från taket. Mannen uppger för Frankfurter Allgemeine att en knall plötsligt hade hörts under flygturen, och att maskerna då genast föll ut, medan piloten inledde en brant dykning. Panik bröt ut, men situationen i kabinen lugnade sedermera ned sig.

Efter landning i Frankfurt ska en av passagerarna ha transporterats iväg på bår.

LÄS MER: Flyg tvingades landa efter fågelkrock

Resenärerna ska enligt personen i fråga ha fått information om att flygningen beräknas återupptas omkring klockan 10 på lördagsförmiddagen.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset