Prince matte Linda Gegerfelt hoppas att hennes facebookinlägg ska få folk att slänga sitt skräp i papperskorgar så att inte fler djur kommer till skada.
Prince matte Linda Gegerfelt hoppas att hennes facebookinlägg ska få folk att slänga sitt skräp i papperskorgar så att inte fler djur kommer till skada.

Morgonrundan slutade i panik då Prince skar sig på en slängd flaska. Händelsen fick matte Linda att skriva ett argt facebookinlägg med uppmaningen att sluta slänga skräp i naturen. En uppmaning som nu har delats av tusentals.

Jaktlabradoren Prince skar upp sin mun, haka och nos då han bet tag i en glasflaska som låg slängd vid Bökensved en idrottsplats i Västervik. Matte Linda Gegerfelt har alltid Prince kopplad men hann inte se flaskan.

– Jag har full koppellängd och ser att han sätter fart mot någonting. Han är en apporterare och brukar hämta saker som kottar, pinnar och stenar, säger Linda.

Men nu var det ingen pinne utan en trasig glasflaska. En glasflaska som Prince försöker bita tag i.

– Jag ser hur han stelnar till och sedan hur blodet forsar ut på gräsmattan. Jag får panik, säger Linda.

De springer tillbaka till hemmet. Linda ringer veterinären och försöker samtidigt stoppa Prince blödningar.

– Veterinären har helt fullt så de vill skicka oss till Läckeby Djursjukhus. Men det ligger 15 mil bort så veterinären jag pratar med säger att jag ska försöka få stopp på blödningen själv, säger Linda.

► LÄS MER: Trodde konstverket var skräp – slängde ut det

Efter en halvtimmes vaddande med handdukar och vatten slutar Prince blöda. Linda pustar ut men efter 15, 20 minuter springer Prince i väg och hämtar en leksak och blodet börjar forsa på nytt. När Linda fått stopp på blödningen igen och Prince lugnat ner sig blir hon fruktansvärt arg. För att ventilera sin ilska skriver hon ett facebookinlägg där hon uppmanar folk att sluta slänga skräp i naturen eftersom det skadar djuren. Ett inlägg som hittills delats av fler än 2 400 personer.

– Jag tror inte att någon gör det av illdåd. Folk är bara så himla lata och i stället för att hålla i flaskan fem, tio meter till tills man hittar en papperskorg så slänger man den där man står, säger Linda.

Hon hoppas att inlägget ska få folk att tänka till så att inte fler djur kommer till skada. I det egna bostadsområdet har Linda redan märkt skillnad. Men om det är en slump eller inte vet hon inte. Prince mår i dag bra, han vågar fortfarande apportera och verkar inte ha fått några psykiska men av händelsen.

– Jag är tacksam för varje person som ser det här då det kanske får dem att sluta slänga skräp omkring sig, säger Linda.

► LÄS MER: Hundar älskar sina ägare mer än vad katter gör

Privat

Linda Gegerfelt, Prince matte.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset