Isabella "Blondinbella" Löwengrip.
Isabella "Blondinbella" Löwengrip.

På lördagen skrev Isabella ”Blondinbella” Löwengrip ett blogginlägg om hur illa berörd hon blivit av nyheten om att demonstranter i finska Torneå bildat en mänsklig mur för att stoppa människor på flykt. Nu mordhotas hon för sin uppmaning om ökad medmänsklighet. "Det är otroligt rasistiska meningar", säger Löwengrip.

”Min första tanke är: Hur kan ni leva med er själva? Ni vaknade imorse och bestämde er för att hindra familjer som har flytt i veckor/månader för att komma i säkerhet. Vilka tror ni att ni är?”, skrev Isabella "Blondinbella" Löwengrip i inlägget med rubriken ”Vi måste göra allt”, som publicerades på hennes blogg och Facebook-sida på lördagskvällen.

Det var en omedelbar reaktion på den invandringskritiska demonstration som invånare i Torneå bildat vid gränsen till Sverige i syfte att hindra flyktingar.

► LÄS MER: Blondinbella till demonstranterna: "Vilka tror ni att ni är?"

– När jag skrev inlägget hade jag inte en tanke på att det här skulle vara kontroversiellt och provocera. För mig är det här mitt sätt att hjälpa till och försöka få folk att vakna upp och inse att det här är människor som flyr för sina liv. Även fast integration är en superviktig fråga som behöver diskuteras mer var detta en uppmaning från mig om att vara mer medmänsklig, säger Isabella Löwengrip till Metro.

Hon har fått en uppsjö positiva kommentarer, och över 12 000 personer har i skrivande stund gillat inlägget på Facebook. Men efter att Torneåborna själva nåtts av uppmaningen har hotmejl börjat trilla in i inkorgen.

– Ett mordhot kom in i går kväll, men sen har det kommit massa mejl, framförallt från män i den staden.

Isabella Löwengrip har mordhotats förut men säger att detta är det värsta hon varit med om, att hon aldrig fått så grova mejl som under det senaste dygnet.

– Jag får bilder på kvinnor som har blivit mördade, som ligger i frukansvärda positioner och som blivit våldtagna, och så står det att "Om vi fortsätter låta dem här ISIS-männen komma in till våra länder så är det så här era liv kommer sluta", och så står det otroligt rasistiska meningar.

– Den rasistiska öppenheten som den här lilla klicken i Torneå visar tycker jag är fruktansvärt läskig. Mejlen kom i går kväll och i natt, men nu har det kommit en motreaktion på det och nu får jag massa mejl från folk i Finland som inte tycker så här, och jag tycker väl att det är viktigt att poängtera att den här främlingsfientliga gruppen är en minoritet.

► LÄS MER: 600 bildade mänsklig mur vid svenska gränsen – mot flyktingar

Trots mejlen och den smärre chock hon fått inför allt hat folk bär på mår hon bra. Hon säger att det är viktigt att komma ihåg att hat föder hat och menar att ett stort problem i dag är att vår generation inte är källkritiska. Att många sväljer konspiratoriska saker och rena lögner som står på nätet med hull och hår.

– Det gäller att man lär sig att vara källkritisk och inte tro på allt man snappar upp, för det är sånt som föder rasism.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset