André Wickström tycker att det känns som att vara med i en filminspelning när man är i New York.
André Wickström tycker att det känns som att vara med i en filminspelning när man är i New York.

Bästa resminnet …
– Det måste vara Island, det gillade jag som fan. Islänningarna och finlänningarna påminner rätt mycket om varandra i humorn, så jag kände mig som hemma där. Alla ska åka till Island!

Värsta resminnet …
– Island! Blue Lagoon är dyrt och jävligt. Det ska man undvika.

Favoritresmål …
– New York är ett ställe jag alltid åker tillbaka till. Jag var där för första gången 2002 och har återvänt fem gånger sedan dess, mycket på grund av deras stand-up, som är oslagbar. Man känner sig alltid som om man är med i en film när man är i New York: taxibilarna är gula och det kommer rök på gatan.

Det packar jag alltid ner i resväskan …
– Min ipod, som är fulladdad med musik jag gillar. Det mesta kan man köpa på stället, så jag brukar faktiskt inte ta med mig särskilt mycket utöver det gamla vanliga. Nej, usch vad tråkigt det låter – skriv i stället att jag alltid har med mig en tolv meter lång brandslang.
Det första jag gör på hotellrummet …
– Vecklar ut min brandslang. Men om jag ska vara allvarlig, så brukar det första jag gör vara att ladda upp datorn. Sedan går jag runt och inspekterar rummet och försöker göra mig hemmastadd.

Restipset …
– Om du åker till en storstad som New York (alltså inte Borlänge – det är ingen storstad), ska du plocka till dig en gratiskarta på hotellet. När du går någonstans, märk ut på kartan med penna var du har gått, så att du nästa gång kan försöka att gå en annan väg. På så sätt lär man känna staden bättre.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset