Blufföretaget Cosclub lockar kunder med billiga parfympriser.
Blufföretaget Cosclub lockar kunder med billiga parfympriser.

Blufföretaget utlovar märkesparfym och parfymprover till billiga priser. I stället drar de pengar från kundernas bankkort flera gånger – utan att skicka tillbaka några produkter. ”Jag blir fly förbannad”, säger Semret, 34, som råkat ut för bedragarna.

Bedragarnas metod går ut på att locka kunder med billiga priser och sedan ta betalt flera gånger – utan att skicka varorna. Semret, 34, från Stockholm, är en av dem som drabbats. Men hon har aldrig beställt något från företaget, som går under namnet Cosclub.

– Jag visste inte ens att de fanns, utan googlade på namnet och såg då att de lurat många andra, säger hon till Metro.

Det var förra veckan som Semret upptäckte att det dragits 389 kronor från hennes konto, en summa hon inte kände igen.

– När jag tittade på gamla kontoutdrag månader tillbaka såg jag att samma företag dragit samma summa 12 gånger, det känns väldigt obehagligt, säger hon.

►LÄS MER: Yvette, 26, lurades av bedragerska – som blåst hundratals personer

Totalt har hon blivit av med över 4 600 kronor och har förgäves försökt komma i kontakt med företaget. Nu har hon polisanmält händelsen, något hon är långtifrån ensam om. På Facebook finns gruppen ”Vi som har blivit lurade av Cosclub” med 157 medlemmar. Där delar drabbade kunder med sig av sina historier samtidigt som de varnar andra för bluffen.

Enligt Anders Olofsson, brottsförebyggare på nationellt bedrägericentrum, har antalet kortbedrägerier ökat kraftigt på senare tid.

– Ofta är det någon form av avtal eller tjänst som personer ovetandes har klickat på. Man har angett sitt kortnummer och betalat en summa, sen är det kört. Då börjar företagen dra en summa varje månad, säger han.

►LÄS MER: Emmy, 89, lurades – med hjälp av bedragarnas nya trick

Bortsett från grundproblemet: de oseriösa firmorna, menar Anders Olofsson att många lämnar ut sina kortuppgifter alldeles för lättvindigt.

– Jag betalar aldrig på nätet om jag inte använder ett kort som jag kan låsa upp när jag gör betalningen. Att använda e-kort eller kreditkort är också ett bättre alternativ. Du kan också skaffa ett separat kort där du för över pengarna när du ska göra betalningar, säger han.

Metro har sökt Cosclub för en kommentar. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott