Konsumentverket varnar nu för en bluff på flygbolaget Ryanairs hemsida. I en annons lovar ett företag rabatt på flygbiljetter som folk just bokat på hemsidan. Flera av dem som har klickat på annonsen har nu svårt att ta sig ur avtalet.

Johan Nilsson/TT

Konsumentverket varnar för bluffannons för flygbolaget Ryanairs hemsida.

Det är företaget ”Älskar att spara” som har dragit på sig en mängd anmälningar hos Konsumentverket, skriver Dagens nyheter. Företaget lockar med en annons om rabatterade flygbiljetter för kunder som precis har bokat en flygbiljett på Ryanairs hemsida. 

Flera människor som har klickat på annonsen har anmält till Konsumentverket att de känner sig lurade. Annonsen lovade 150 kronor i rabatt på flygbiljetten, men den utlovade rabatten dök aldrig upp. 

Konsumentverket menar är annonsen otydlig och att det inte framgår tydligt att det inte handlar om ett erbjudande från Ryanair, utan i stället om ett medlemskap hos Älskar att spara. 

Älskar att spara är ett irländskt företag som erbjuder rabatter hos flera andra företag. Genom att fylla i ett formulär blir konsumenten medlem hos företaget och får en ”gratis” provperiod på 30 dagar. Men kort därefter visar det sig att kunden har fastnat i ett avtal som de inte vill ha. 

Konsumentverket skriver på sin hemsida att det är svårt att ta sig ur avtalet eftersom företaget varken svarar på mejl eller i telefon. I stället fortsätter de att dra pengar från folks konton. 

Konsumentverket uppmanar nu folk att läsa igenom avtalsvillkoren noga innan man beställer något på nätet. På myndighetens hemsida finns en guide för vad man kan göra om man har drabbats av företaget. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi