Mannen utgav sig för att vara massör och har åtalats för att ha våldtagit en kvinna. Arkivbild.
Mannen utgav sig för att vara massör och har åtalats för att ha våldtagit en kvinna. Arkivbild.

Den 34-årige mannen utgav sig för att vara massör. I stället misstänks han ha våldtagit en kvinna som nappade på annonsen. Mannen satt först häktad, men på grund av långa handläggningstider vid polisens laboratorium försattes han på fri fot.

I mitten av april annonserade den 34-årige mannen på nätet att han erbjöd massage.

En kvinna nappade.

– Det jag kan berätta är att det är en kvinna som kommit och velat ha massage, och då har hon våldtagits, säger åklagare Petra Götell.

Försattes på fri fot

Mannen använde falskt namn i sin annons och ska under den aktuella perioden även ha sökt sexuella kontakter, enligt åtalet.

Den misstänkta våldtäkten genomfördes i en lägenhet i södra Stockholm, och bara någon dag senare häktades mannen. Dock släpptes han på fri fot i mitten av juni efter att provsvar från polisens laboratorium dröjt.

– Det berodde på att tingsrätten tyckte att NFC tog för lång tid på sig, och att det inte var skäligt att han skulle sitta häktad, säger Petra Götell.

LÄS MER: Kvinna ville hyra bostad – ska ha blivit våldtagen på lägenhetsgolvet

– Sen kom DNA-träffen från NFC – att man hade hittat hans sperma i hennes vagina, och även hennes DNA på hans penis. Då begärdes han häktad igen.

NFC, Nationellt forensiskt centrum, har tidigare kritiserats för långa handläggningstider då det handlar om att analysera prover.

Riskerar minst två års fängelse

Den 34-årige mannen häktades igen i början av juli, och nu hålls rättegången. Åklagaren Petra Götell vet ännu inte vilket straff hon kommer yrka på, men säger:
– För våldtäkt av normalgraden är minimistraffet två års fängelse.

Metro har sökt mannens advokat. Enligt åtalet nekar mannen till brott.

LÄS MER: Rättens förklaring till friande dom: Det var ”inte som man tänker sig en våldtäkt”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset