"Just nu skickas falska erbjudande med SF Bio som avsändare. Köp inget genom dessa sms och email, det är bedrägeriförsök", skriver SF bio på sin hemsida.
"Just nu skickas falska erbjudande med SF Bio som avsändare. Köp inget genom dessa sms och email, det är bedrägeriförsök", skriver SF bio på sin hemsida.

Just nu skickas det ut sms och mail till svenskar med ett erbjudande om billiga biobiljetter. Men erbjudandet är en bluff.

”Få 2 x Biobiljetter för 15 kr. Giltiga i hela landets Biografer! Sista chansen idag Klicka här:” Står det i ett sms som skickats ut till många svenskar. Sms:en skickas från en kontakt som går under namnet ”Bio”. En länk skickas också med i meddelandena.

Men det handlar om ett bedrägeri, enligt SF Bios informationschef, Thomas Runfors.

– När man klickar på länken blir man ombedd att betala en liten summa pengar för ett par biobiljetter. I själva verket skriver man upp sig för någon typ av abonnemang som man måste betala för varje månad. Det står säkert i det finstilta att det är så, men det läser nog inte folk, säger han.

LÄS MER: Nej, Norwegian ger dig inte gratis flygbiljetter om du klickar på länken

Det är inte fösta gången som den här typen av meddelanden sprids.

– Vi har råkat ut för liknande grejer tidigare. De här bedrägerierna varierar en del i utformandet. Det kan handla ofta om väldigt billiga eller gratis presentkort och biobiljetter. De stjäl nästan alltid vår logga för att få det att se trovärdigt ut, säger Thomas Runfors.

LÄS MER: Bedrägeriexperten: Så ska du tänka på internet

Om du får ett meddelanden om biobiljetter eller liknande tipsar Thomas Runfors om att gå in på SF:s hemsida och kolla efter varningar.

–När vi får kännedom om att sådana här grejer händer brukar vi snabbt gå ut och varna på vår hemsida. Detta har vi även har gjort nu. Folk ringer vår kundservice och meddelar oss ganska snabbt när sånt här händer,  säger han.

Enligt Thomas Runfors är bedrägeriet anmält till polisen.

–  Ärendet ligger just nu hos polisen och vi hoppas att de kan reda ut ärendet så snabbt som möjligt. Jag kan inte svara på hur stor omfattningen på just det här bedrägeriförsöket är.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Bedrägeri bluff