Målningarna "New York skyline" och "Threatening skies" av Bob Dylan.
Målningarna "New York skyline" och "Threatening skies" av Bob Dylan.

Han är inte bara musiker och Nobelpristagare. Nu ställer Bob Dylan ut sina målningar i London.

Målningarna i olja, akryl och vattenfärg har gjorts de senaste två åren och visar upp en ny sida av den amerikanska sångaren.

"Den gemensamma nämnaren av de här verken har någonting att göra med det amerikanska landskapet – hur du ser det när du åker kors och tvärs över landet", skriver Dylan i en introduktion till utställningen.

Omkring 200 konstverk visas upp i Halcyon Gallery i Mayfair. Utställarna är minst sagt nöjda med tajmingen, med tanke på tillkännagivandet av Nobelpriset i litteratur för några veckor sedan, och den stora uppmärksamhet det fört med sig.

– Det är en stor ära för oss att få ha utställningen och för honom att ta emot den utmärkelsen samtidigt, säger Paul Green, chef för Halcyon Gallery.

Dylan började experimentera med visuell konst tidigt på 1960-talet. Han gjorde till exempel omslaget till 1968 års album "Music from big pink" för det kanadensiska bandet The Band.

På senare tid har hans verk visats upp i bland annat Milano och New York.

– Dylan har varit passionerat intresserad av konst sedan han flyttade till New York och togs med på museer av sin flickvän Suze Rotolo.

Kirsty Wigglesworth/AP/TT
En kvinna betraktar Bob Dylans "Endless highway".
Kirsty Wigglesworth/AP/TT
"Manhattan bridge".
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset