Bobbie Oskarson gjorde sitt livs fynd när hon besökte diamantparken.
Bobbie Oskarson gjorde sitt livs fynd när hon besökte diamantparken.

Besöket i diamantparken i Arkansas kommer Bobbie Oskarson troligtvis att minnas för resten av livet. För efter bara 20 minuter gjorde hon sitt liv fynd när hon grävde fram en värdefull diamant på 8,5 karat.

Crater of diamonds state park

Diamanten på 8,52 karat.

Det var i onsdags som amerikanskan Bobbie Oskarson från Colorado besökte Arkansas’ Crater of diamonds state park, tillsammans med sin pojkvän Travis Dillon.

LÄS MER: "Perfekt" diamant såld för miljoner

Parken är den enda i världen där allmänheten fritt kan gräva efter diamanter och totalt har över 75 000 fynd gjorts där sedan 1906. Och efter bara 20 minuter i parken gjorde Bobbie troligtvis sitt livs fynd när hon grävde fram den centimeterstora, istappsformade diamanten på 8,52 karat. 

Först trodde hon att stenen var mineralen Kvarts, men personalen i parken kunde direkt konstatera att det rörde sig om en faktisk diamant, rapporterar CNN. 

”Fröken Oskarson och hennes pojkvän bestämde sig att besöka parken när de såg den på kartan när de befann sig i en närbelägen stad. Och vilket lyckosamt första besök det blev!” säger en talesperson för parken i ett pressmeddelande. 

Bobbie Oskarson ska ha döpt diamanten till Esperanza efter sin brorsdotter och planerar givetvis att behålla den värdefulla stenen.

LÄS MER: De är höjdare på annonssajterna: "Man jagar ju det ultimata fyndet"

Exakt hur värdefull diamanten är, är ännu oklart, skriver CNN. Men den så kallade Uncle Sam-diamanten på drygt 12,4 karat, som hittades 1924, såldes 1971 för omkring 880 000 dollar enligt dagens penningvärde – motsvarande cirka 7,3 miljoner svenska kronor. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset