Robert Bergh kommer att starta på Åbytravet igen.
Robert Bergh kommer att starta på Åbytravet igen.

Travtränarna Robert Bergh och Joakim Lövgren kommer att tävla på Åby igen.Efter ett möte mellan Travtränarnas riksförbund, Åbytravet och representanter från Jordbruksverket har parterna hittat en lösning på den infekterande konflikten.

Bergh och Lövgren har vägrat att tävla på banan sedan i somras efter att de båda blivit polisanmälda av banveterinären. Nu ser dock situationen ut att ha fått en lösning.

Samtliga banveterinärer är anställda av Jordbruksverket. Deras uppgift är att se till att djurskyddet följs vid varje tävlingstillfälle. Det tränarna reagerat på är att bedömningen inte varit likadan på alla travbanor. Vilket det ska bli ändring på nu och banveterinärernas tjänsteinstruktioner ska förtydligas, bland annat med att överträdelser av djurskyddslagstiftningen ska anmälas till länsstyrelsen i berört län för vidare handläggning.

I och med det svaret anser Joakim Lövgren och Robert Bergh att de uppnått syftet med bojkotten och överlåter frågan till travtränarnas riksförbund att följa tillämpningen av instruktionerna.

"Vi i Travtränarnas riksförbund meddelar att vi är nöjda med de svar vi mottagit från Jordbruksverket och har rekommenderat våra medlemmar som bojkottat banan att avsluta dessa. Travtränarnas riksförbund kommer mycket noga följa tillämpningen av Jordbruksverkets tjänsteinstruktioner", säger Jan Halberg, ordförande i Travtränarnas riksförbund, i ett pressmeddelande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset