Äntligen kan grodan Romeo få uppleva kärleken. Genom donationer från en dejtingsajt har nära 200 000 kronor samlats in för att hitta en partner till grodan.

Video av:  Thiago Garcia, Arturo Muñoz and Matias Careaga

Grodan Romeo är den sista kända grodan av sin art. Ensam simmar han runt i ett akvarium på ett naturhistoriskt museum i Bolivia. Men snart kan Romeo få dela vattnet med någon annan.

På Alla hjärtans dag gick nämligen miljöorganisationer ihop sig på en dejtingsajt för att samla ihop pengar till Romeo. Grodan fick en egen profil på sajten och en video där Romeo presenteras.

LÄS MER: Snöleoparden och 6 andra djur som räddats från utrotning

”Men hej där. Jag heter Romeo. Jag är en Senhuencas (uttalas ”say-when-cuss”) vattengroda och, inte för att göra det här super tungt eller så men jag är bokstavligen den sista av min art. Jag vet – det är seriösa grejer.Men det är därför jag är här – i hopp om att hitta min perfekta matchning så att vi kan rädda vår art (ingen press ;))”, står det bland annat på Romeos profil.

Människor från 32 länder har fallit platt för den okysste prinsen och nästan 200 000 kronor har samlats ihop. Pengarna ska användas för att hitta en partner till Romeo, genom ett program för att rädda hans art från utrotning, BBC

LÄS MER: Här är sorgliga bilden som blivit viral – noshörningen Sudan är den sista hanen av sin art

Nu gäller det bara att hitta en partner till grodan inom fem år. Romeos art blir vanligtvis inte äldre än femton år och Romeo har redan hunnit fylla elva.

– Vi vill inte att han förlorar hoppet, säger forskaren Arturo Munoz till AFP.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset