Bollaget tog hem årets upplaga av "Mästarnas mästare".
Bollaget tog hem årets upplaga av "Mästarnas mästare".

Jubileumssäsongen av ”Mästarnas mästare” är avslutad. Det blev något överraskande det skadedrabbade bollaget som snabbast tog sig igenom hinderbanan och fram till vinnarpokalen. ”Vi gillar att vara underdogs”, säger en av lagets medlemmar, Jesper Blomqvist, till Metro.

Nu kan vi skriva in den tionde säsongen av ”Mästarnas mästare” i historieböckerna. Vinnarlaget bestod av två bronsmedaljörer från fotbolls-VM 1994, Kennet Andersson och Jesper Blomqvist, samt världens bästa handbollsspelare under 1900-talet, Magnus Wislander.

– Det är självklart mycket roligare att stå med bucklan är att sitta fast vid ett hinder och se någon annan ta emot den. Så enkelt är det, sa Wislander strax efter att de tog sig i mål som segrare.

LÄS MER: Erik Hammar är Sveriges nya mästerkock: ”Det är helt magiskt”

Bollaget hade en något krokig resa fram till finalen, där det inledningsvis var en skadedrabbad trio som tittarna fick beskåda. Kennet Andersson med en nyopererad hälsena, Jesper Blomqvist med ett stukat ledband i foten och Magnus Wislander som sågs halta sig igenom många av de tuffa grenarna.

– Mellan kvalet och finalen fick vi åka hem till Sverige, då var det stenhård rehab som gällde. När vi sedan kom tillbaka till semifinalen blev vi bara starkare och starkare och vågade mer hela tiden. Men lite av en bragd är det att komma så från ingenstans som vi gjorde. Vi gillar att vara underdogs, säger Jesper Blomqvist till Metro.

Med en tidigare seger i ”Let’s dance” kan nu Jesper Blomqvist även lägga till ”Mästarnas mästare” till meritlistan. Foto: SVT

Nu har du och Stenmark två vinster gemensamt – denna och ”Let’s dance”. När har du kommit ikapp hans övriga meriter tror du?

– Det kommer jag aldrig att göra, säger han med ett skratt.

– Det är klart att det är roligt att vara med och vinna saker, men nu var det mer hela grejen att göra detta som ett lag som lockade. De första veckorna vi hängde allihopa var helt fantastiska – väldigt trevligt. Sen ju närmare slutet och finalen vi kom, desto mer blev det en tävling av det hela.

Hur kändes det att ställas mot, och även slå ut, giganter som Pernilla Wiberg, Peter Forsberg och Ingemar Stenmark?

– Det var lite blandat faktiskt. Jag måste nog erkänna att Stenis, framför allt, varit och är en stor idol. Har man hans fysik när man har uppnått hans ålder ska man vara tacksam.

”Det blir så enkelt när man träffar likasinnade”, säger Jesper Blomqvist om stämningen under inspelningarna. Foto: SVT

När ni slog ut friidrottslaget blev det en del upprörda känslor från Mattias Sunneborn. Hur var stämningen generellt i huset?

– Ja, Sunneborn var väldigt uppriven, vilket såklart är fine. Så blir vi allihopa, vi blir lacka när vi förlorar. Det finns en liten charm i det också tycker jag. Men överlag var stämningen väldigt bra. Det var härliga kvällar, god mat och många roliga diskussioner. Det blir så enkelt när man träffar likasinnade, det är nästan konstigt hur snabbt man hittar varandra då.

LÄS MER: Metro tar pulsen på årets “Let’s dance”-deltagare

Näst överst på prispallen kom skridskolaget med Peter Forsberg, Pelle Fosshaug och Maria Roth. När Metro når Maria Roth har hon lagt finalförlusten bakom sig.

– Det är klart vi hade velat vinna, så är det ju. Det är ganska lång period vi är där och alla vill vinna, men det är inget jag grämer mig åt nu i efterhand, säger hon.

Inledningsvis var skridskolaget, bredvid skidlaget, förhandsfavoriter. Det var också de lagen som tog sig direkt till semifinal efter kvalomgången.

– Jag tycker inte vi hade en spikrak resa, absolut inte. Vi var ganska dåliga i början och det tog tid för oss att komma in i tävlandet, men sen rullade det på tycker jag. I finalen växlade vi upp ytterligare, men de andra var bättre den dagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset