Bomber faller över östra Ghouta utanför Damaskus i Syren.
Bomber faller över östra Ghouta utanför Damaskus i Syren.

850 personer har skadats och 190 dödats sedan bombningarna av östra Ghouta utanför Damaskus intensifierades sent på söndagen, uppger Reuters. Det är regimtrogna styrkor som ligger bakom flygräderna vilka fortsatt in på tisdagen.

Bomberna forsätter att falla över östra Ghouta utanför Damaskus i Syren. Hittills har tisdagen tagit ytterligare 49 människors liv, rapporterar Reuters.

Det är regimtrogna styrkor som ligger bakom flygräderna som kom att intensifieras under söndagen. Måndagens attacker var de värsta mot området på tre år, enligt Oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, SOHR.

Brittiskbaserade Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter uppger att 127 människor miste livet – och totalt ska 190 människor ha dött inom loppet av bara några dagar.

LÄS MER: Legosoldager utkämpar Rysslands hemliga markkrig i Syrien

Cirka 850 personers ska ha skadats och en koalition av internationella organ som finansierar sjukhus i landet rapporterar att fem sjukhus slagits i spillror.

Upptrappningen av våldet i östra Ghouta uppges vara en del av president Bashar al-Assads strategi att en gång för alla göra sig av med oppositionens påtryckningar – och på så sätt pressa fram ett avslut på det sjuåriga kriget, skriver Reuters.

LÄS MER: Nya fredssamtal om Syrien nästa vecka

En tidigare filial av al Qaida har viss närvaro i området – oppositionella grupper hävdar att regimen använder detta som en täckmantel för att kunna försvara offensiven.

Varken den syriska militären eller Ryssland, som är allierad med president Bashar al-Assad, har dock kommenterat bombningarna men tidigare avfärdat att de skulle rikta sig mot civila.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset