Bomberna forsätter regna ner över östra Ghouta i utkanten av Syriens huvudstad. Det är nu fjärde dagen som bombningarna pågått. Hittills uppges 270 personer, varav 70 barn, dödats i attackerna.

Sedan 2013 har väpnade grupper som opponerar sig mot Bashar al-Assad belägrat östra Ghouta. Sedan i söndags har Assads styrkor intensifierat bombningarna rapporterar SR. Hittills ska runt 270 människor ha dött i bombningarna. Upp emot 70 personer av de döda uppges vara barn. Det dagliga livet i östra Ghouta har mer eller mindre upphört för invånarna.

LÄS MER: Bombningarna i Ghouta i Syrien fortsätter – måndagen värsta dagen på tre år

– Vi går till jobbet tidigt på morgonen, innan stridsplanen har hunnit lyfta. Och vi kommer inte hem förrän på natten, då planen har avlägsnat sig, säger Mohammed Adel från östra Ghouta till SR.

Sedan i söndags har bombplan släppt bomber över staden och enligt SR finns det mycket som tyder på att situationen kan förvärras. Assadtrogna styrkor har mobiliserat sig kring området och det finns risk att markräder kommer påbörjas när som helst.

LÄS MER: Nya fredssamtal om Syrien nästa vecka

Ghoutas invånare söker just nu skydd i byggnader och lämnar sällan sina bostäder.

– Vi går inte ut när vi är hemma eller är på jobbet, om det inte är nödvändigt. De flesta håller sig nere i källaren och undviker de övre planen, säger Mohammed Adel till SR.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om krig Syrien