Linda Lindorff: Jag har en sexgunga i garaget
Linda Lindorff: Jag har en sexgunga i garaget

Linda Lindorff är som vanligt programledare för ”Bonde söker fru”. I Wkd avslöjar vilken bonde hon helst skulle rumla runt i höet med och varför hon tackar nej till ”Lets dance”.

Du är medieprofil och bor i Stockholm, de är bönder från landet. Ni är från olika världar. Vem i ”Bonde söker fru” tycker du har varit den största kufen?
– Den frågan förutsätter att jag tycker att någon av dem var en kuf och det gör jag inte. Om jag ska svara någon som var annorlunda så var det Magnus (Englund från tredje säsongen, redanm), som gifte sig med Emma. Underbar kille men han sa konstiga saker som ”Du är ingen playboymodell direkt” eller ”Du är inte lika snygg nu som på bilden”. Men tjejerna tyckte att han var ärlig så det gick ju ändå hem.

Vilket är Sveriges sämsta tv-program och som du aldrig skulle vilja leda?
– Jag säger ”Ensam mamma söker”. Det är en dålig kopia på originalet ”Bonde söker fru”. De som är med är säkert bra och vill rätt saker men det är taffligt, det ger mig inte rätt känsla och det känns inte äkta.

Vilken är den största skandalen som skett vid en inspelning av ”Bonde söker fru” men som inte visats i tv?
– Det liggs ju en del i ”Bonde söker fru” också men det visar vi inte – vi är ju inte ”Big brother”. Men det är ju visserligen ingen skandal att det liggs utan ett steg i rätt riktning. Man ska ju inte köpa grisen i säcken, haha.  Men det har ju varit nån gång när bonden inte bestämt sig och det har varit lite för mycket kärlek på gården.

Du måste rumla om i höskullen med en av bönderna ur ”Bonde söker fru”. Vem väljer du?
– Jag har alltid haft en fäbless för yngre män så jag väljer väl de som är under 27 år, haha. Det har varit många attraktiva bönder med. En av bönderna hade en bild på mig på kylskåpet så jag väljer väl honom, Örjan (Carlsson från säsong 2, red anm).

Vad är det sämsta med att vara tillsammans med dig?
– Det är att jag är en extrem känslomänniska. Det finns ingen gråzon utan bara svart eller vitt. Och så blir jag lätt rörd och gråter. I går grät jag till ”X factor” till exempel. 

När grät du senast för att du var ledsen?
– Senast en höstdag för inte så länge sedan då det var kallt och klart ute och löven hade börjat gulna. Jag kände ett stort vemod över att sommaren var förbi och hösten var här. Övergången får mig att börja tänka på sorgliga saker som någon som gått bort och som älskade hösten. Men jag gråter oftare av andra anledningar än att jag är ledsen faktiskt. 

Du känns väldigt helylle. Vad är det mest olagliga du gjort?
– Jag kör för fort ibland, har kanske till och med åkt dit för det. Jag är en extremt dålig förlorare vilket inte är någon bra sida. Jag har fått tacka nej till ”Lets dance” fast jag verkligen skulle vilja vara med för att jag inte skulle kunna hantera en förlust utan att göra bort mig. Men jag gillar att man tror att jag är helylle, en sån vill jag vara. 

Om polisen sökte igenom ditt hem, vad skulle vara mest pinsamt om de hittade?
– Mitt first laid- kit.  Det är en svart låda fylld med spännande saker. Och jag har en sexgunga i garaget som inte är använd ännu. Jag fick den i bröllopspresent.

Hur kommer du rösta i nästa val?
– Jag är en konstig blandning. Jag tycker det är viktigt med miljö så jag är lite miljöpartist men det funkar inte hela vägen. Sen tycker jag skola, vård och äldrevård är viktigt. Men jag gillar både Anders Borg och Reinfeldt och tycker Moderaternas arbetspolitik är bra så det blir kanske blått ändå.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Weekend