Per Solberg, Erik Nilsson, Susanna Karlsson, Simon Ohlsson.
Per Solberg, Erik Nilsson, Susanna Karlsson, Simon Ohlsson.

Den trettonde säsongen av ”Bonde söker fru” är över. Metro har pratat med årets fyra bönder för att se hur det gick med kärleken – och hur de ser på framtiden.

Simon Ohlsson, 26 år

Hur känner du i dag kring det som hände mellan dig och Frida, att hon valde att inte dyka upp på er resa?

– Det kändes inte bra, man trodde ändå att det skulle bli något där. Men känslor kan man inte styra och hon kände inte lika för mig, så då är det bara att acceptera.

Har du fått någon förklaring från henne och har ni haft någon kontakt sedan dess?

– Nej, ingenting. Vi hade lite kontakt innan resan, då var allting bra. Sedan har jag inte hört någonting. Man kunde i alla fall ha fått någon förklaring, det hade betytt något för mig. Då hade man sluppit den där oron inför och på resan, innan man förstod att hon inte skulle komma.

Vad har du fått för respons från tittarna?

– Det har varit mycket kärleksfulla meddelanden och kommentarer, det är man ju oerhört tacksam för. Alla har varit så gulliga och snälla, det betyder mycket för mig. Jag vill verkligen tacka alla för allt stöd jag har fått, och även min familj och mina vänner som har stöttat mig.

LÄS MER: ”Linda Lindorff om årets ‘Bonde söker fru’: ‘Dramatik och turbulens'”

Hur går dina tankar kring din medverkan i dag?

– Det har varit ett roligt äventyr, trots att det gick som det gick. Jag ångrar inte att jag har medverkat i programmet.

Om du skulle få frågan, kan du tänka dig att vara med igen?

– Inte nu så här tätt inpå, om jag skulle få frågan i dag om att medverka nästa år så skulle det bli ett nej.

Hur ser din relationsstatus ut i dag?

– Jag är singel. Jag har inte brytt mig om att dejta nu under programmets gång eftersom att det inte går att förklara vad som har hänt när man inte får berätta om det. Jag börjar nog dejta igen efter lite julstök och nyår!

Hur ser du på framtiden?

– Den ser ljus ut, det kommer nog att gå bra! Jag hoppas att 2019 blir ett kärleksår och att man hittar den rätta.

Erik Nilsson, 25 år

Du valde Alicia, hur ser er relation ut i dag?

– Jag och Alicia har en bra kommunikation och pratar med jämna mellanrum.

Är ni tillsammans i dag eller inte?

– Jag har ingen riktig kommentar på det. Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men det kan bli bra ändå. Det händer mycket i våra liv och ja, jag ser positivt på framtiden i alla fall. Men jag kommenterar inte om vi är tillsammans eller inte, den som är intresserad och vill veta det kommer att få veta inom en snar framtid.

Hur går tankarna kring din medverkan i dag?

– Om jag tänker på helheten så är jag väldigt glad och tacksam, det har verkligen varit ett äventyr. Och jag ångrar inte en sekund att jag har varit med. Men tiden nu som programmet har visats har jag tyckt har varit jobbigare. Det har varit många situationer där jag inte kan känna igen det som händer i tv med vad som hände i verkligheten. När man får ”skit” av folk så får man försöka komma ihåg att personerna inte var på plats. Det har varit mycket fokus på att framställa min medverkan på ett sätt som jag inte har tyckt varit så charmigt alla gånger.

Varför tror du att har framställs på det sättet du beskriver?

– Jag har ställt mig samma fråga själv. Känslor är ju så otroligt personligt, och jag bär inte mina känslor på utsidan, även om jag egentligen är en väldigt känslosam människa. Så jag upplevs nog som en hårdare och kallare person än till exempel Per, och det känns som att de har förstärkt den ”hårdare” sidan av mig.

Hur ser du på framtiden?

– Jag är inte en person som sitter och väntar på att saker och ting ska hända, utan jag har alltid en jäkla massa saker för mig, oavsett vad det handlar om. Så det blir nog bra detta, jag känner att framtiden ser ljus ut!

Per Solberg, 33 år

Du valde Sofie, hur ser er relation ut i dag?

– Vi håller ihop och är tillsammans. Vi ser fram emot nästa steg, då Sofie ska flytta in hos mig i mellandagarna. Nu har vi haft ett distansförhållande i fem månader, och det har ju fungerat, men det ska bli så kul att få en riktig vardag tillsammans.

Trodde du att det här skulle hända?

– Jag vågade faktiskt inte tro det, även om man förstås hoppades. Dels hann jag inte riktigt tänka på det, och sedan tror jag att det för egen del var bra att man inte satte upp för höga förhoppningar, att man gick in i ”Bonde söker fru”-äventyret ganska villkorslöst.

Hur går känslorna och tankarna kring din medverkan i dag?

– Jag tycker att det har varit väldigt roligt. Jag är bara mig själv i programmet men har fått jättemycket positiva kommentarer och komplimanger kring hur man är, det har förvånat mig! Det är fantastiskt roligt.

Hur ser du på framtiden?

– Framtiden ser jag bara fram emot, det ska bara bli så kul att vi ska bli sambo nu. Det känns väldigt bra!

Susanna Karlsson, 27 år

Du valde ju Hannes, hur ser er relation ut i dag?

– Han flyttade in hos mig i höst och bytte tillbaka till ett tidigare jobb som ligger närmare gården. Vi har också skaffat en hund ihop, Hannes hade ju en sedan innan och vi hittade den hundens bror och blev ägare till den. Hannes och jag ska fira jul ihop snart och planerar framtiden ihop.

Trodde du att det här skulle hända?

– Man hade en låg förväntan någonstans om hur bra det skulle kunna bli, men man vågade inte lita på och tro på att det faktiskt skulle bli så, jag försökte ta det som det kom. Så jag är bara superlycklig över att det blev så här bra, det är helt otroligt, som en saga.

I det sista avsnittet så pratas det om en eventuell ring i framtiden, hur känner du kring det?

– Det kändes ju jättebra, sedan behövde Hannes kanske inte säga ett specifikt datum, att han sa att det blir på Coachella nästa år! Men det är ju jättekul att han råkade göra det. Han ångrar sig inte, men han tänkte att han kanske borde ha svarat ”inom en snar framtid” i stället. Jag hoppas att det blir en överraskning i alla fall!

LÄS MER: ”‘Bonde söker fru’-paret har blivit föräldrar – efter tuffa graviditeten”

Hur går tankarna kring din medverkan i dag?

– Jag känner att jag har gjort en häftig resa, både för min egen del och med Hannes. Det är det som är så fantastiskt, att vi nu i efterhand kan sitta och se det ihop.

Du har också haft tuffa stunder i programmet, hur har det varit att se det?

– Jag satt nog mest och konstigt nog skrattade under det mest gråtiga avsnittet. För min del, att sitta och titta på det ihop med Hannes, har jag bara tänkt ”men gud vad mycket drama, lugna dig lite”. Samtidigt var det också tungt att se avskedet med Jim och så var det för Hannes lite jobbigt att se min andra slutdejt.

Hur ser du på framtiden?

– Det ser ljust ut! Vi är inte planeringsmänniskor, men vi är på det klara med att vi kommer att fortsätta i framtiden tillsammans i alla fall. Sedan får man se vad som dyker upp!

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tv Tv-serier TV4