Bono svingade mot Trump under iHeartRadio Music Festival i fredags.
Bono svingade mot Trump under iHeartRadio Music Festival i fredags.

I natt drabbar Hillary Clinton och Donald Trump samman i den amerikanska valdebatten. Men inom artisteliten tycks de flesta redan har bestämt sig för vem de vill, eller snarare vem de inte vill, se som nästa president. Senast i raden är U2:s Bono.

Bono har tidigare sagt att Donald Trump är "den värsta tänkbara idé som hänt USA" ("potentially the worst idea that ever happended to America") och i fredags slog han till med ny kritik mot den republikanska presidentkandidaten, skriver flera medier.

Under ett uppträdande i Las Vegas när U2 spelade låten "Desire" frågade Bono publiken om de var villiga att riskera sin bil och sitt hus samtidigt som ett klipp på Donald Trump tonade upp sig på en gigantisk skärm där Trump ställer frågan "vad har du att förlora?".

Riskerar amerikansk dröm

"Är ni redo att riskera den amerikanska drömmen?" frågade sedan Bono publiken följt av ett klipp med Trumputtalandet "den amerikanska drömmen är död". Något som kraftfullt emotsades av Bono som skrek ut att den är högst levande, innan han sedan återvände till att framföra låten "Desire".

Artister mot Trump

Men fler än Bono har retat upp sig på Trump. Skådespelaren Danny DeVito har tidigare kallat honom "förfärlig" och "skamlig" och en rad artister, som Adele och REM har protesterat mot att deras musik använts vid valmöten. I juli skrev över hundra skådespelare och artister under ett upprop mot vad de kallar "en hatisk ideologi" från Trump, samtidigt som de meddelade att han "vill ta landet tillbaka till en tid då rädsla ursäktade våld, när girighet eldade på diskriminering och staten instiftade lagar mot marginaliserade grupper på grund av fördomar".

Men helt utan Hollywoodglans är inte Trump. Regissören och skådespelaren Clint Eastwood har tidigare visat visst stöd för republikanen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset