Är det här världens slappaste politiker? Lidiane Leite, 25, levde lyxliv och styrde staden via Whatsapp. Nu jagas hon för korruption, rapporterar Veckans Affärer.

När Lidiane Leites pojkvän stoppades mitt i sin borgmästarkampanj på grund av korruptionsanklagelser 2012 hoppade hon in i stället – och blev vald. Det visade sig inte vara ett lyckodrag för invånarna i Bom Jardim i den brasilianska Maranhao-provinsen.

Det första hon gjorde var att anställa pojkvännen som förste rådgivare och flyttade till delstatshuvudstaden Sao Luis, nästan 30 mil bort. 

I tre år var den enda kontakten hon hade med borgmästarkontoret att hon skickade meddelanden över meddelandetjänsten Whatsapp från sin mobil.

► LÄS MER: Svindlade sjukhus på halv miljon

I samband med en korruptionsutredning upptäcktes att över 30 miljoner kronor saknades från stadens skolsystem. Lidiane Leite misstänks ha försnillat pengarna, men har flytt fältet. I torsdags utfärdades en arresteringsorder mot henne, rapporterar BBC.

Bom Jardim liggeri en av de fattigaste områdena i Brasilien och situationen för skolan är så usel att lärarna inte får lön.

En ny borgmästare har nu klivit in för att försöka styra upp finanserna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott