Bostadsbolaget Förvaltaren vägrar att hyra ut tio lägenheter i Sundbyberg. – De försöker ge sken av det finns hyresgäster i lägenheterna, säger Hyresgästföreningen. 250-miljonersaffären blir klar i dag.

I dag säljer det kommunala bostadsbolaget Förvaltaren 194 lägenheter i Hallonbergen till en nybildad bostadsrättsförening. Pris: 254 miljoner kronor. Men Hyresgästföreningen hävdar att det kommunala bostadsbolaget skänker bort cirka 15 miljoner kronor för att få igenom affären och bli av med fastigheterna.

– Vi har gått igenom två av husen och hittat tio lägenheter som stått tomma sedan i vintras. Men Förvaltaren försöker ge sken av att det finns hyresgäster i lägenheterna, säger P-O Brogren, presstalesman för Hyresgästföreningen i Stockholm.

De aktuella fastigheterna ligger på Hallonbergsplan och Lötsjövägen. P-O Brogren uppskattar värdet vid en försäljning till mellan 20 000 och 25 000 kronor per kvadratmeter. Det betyder att det sammanlagda värdet för de tomma lägenheterna ligger på cirka 15 miljoner kronor. Pengar som tillfaller den nya bostadsrättsföreningen om man lyckas sälja lägenheterna.

– Det är konstigt att Förvaltaren inte hyrt ut lägenheterna när det står tusentals människor i bostadskö, säger P-O Brogren.

Anette Sand, vd på Förvaltaren, förnekar att de tomma lägenheterna är en en gåva till bostadsrättsföreningen för att få igenom affären.

– Det är en missuppfattning att vi skänker bort lägenheterna. De ingår i affären och höjer priset. Dessutom brukar vi inte hyra ut tomma lägenheter efter att stämman tagit beslut om att bilda bostadsrättsförening. Det kan rubba balansen i det ursprungliga beslutet. 

Enligt Hyresgästföreningen är priset för samtliga tre fastigheter 254 miljoner. Stämmer det?

– Inga kommentarer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset