Avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser.
Avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser.

Under november sjönk priserna på både bostadsrätter och villor i hela landet. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

När det gäller bostadsrätter var månadsförändringen genomgående i hela landet med minus 1 procent, med undantag för centrala Malmö som hade oförändrade priser jämfört mot månaden innan.

Stor-Göteborg minskade med minus 2 procent.

– Årstakterna är genomgående något mindre negativa jämfört med förra månaden. För storstadsområdena landar de på minus två procent för Stockholm och Göteborg och minus en procent för Malmö säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Priserna på bostadsrätter stiger – men villor blir billigare

För villor i storstadsområden var siffrorna liknande de för bostadsrätter. Men årstakten var något mindre negativ i Stockholm och Göteborg jämfört med oktober. 

Under första halvåret stod priserna relativt stilla på bostadsmarknaden, och efter sommaren tycktes priserna i vissa områden vända uppåt.

– Det mönstret ser nu ut att ha brutits och avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser, avslutar Per-Arne Sandegren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset