I Svensk väljaropinion, Sveriges Radio Ekots sammanvägning av en serie opinionsinstituts opinionsundersökningar, når Miljöpartiet sin sämsta notering hittills. Partiet har nu ett stöd på 4,2 procent.

Janerik Henriksson/TT/Metro

Skillnaden mellan blocken ökar något.  Arkivbild.

Miljöpartiet får sitt sämsta resultat hittills i Svensk väljaropinion, Sveriges Radio Ekots sammanvägning av resultaten från flera opinionsinstitut som från och med den här månaden görs av Sifo.

► LÄS MER: Yougov: Miljöpartiet under spärren – fjärde mätningen i rad

 

Partiet har nu ett stöd på 4,2 procent, ned från 4,5 procent i juni, och det lägsta väljarstödet sedan mätningarna började 2010.

– Det är klart att det är inte en siffra som vi önskar, men det tar tid att återuppbygga förtroendet och vi är helt fokuserade på det, säger partisekreterare Amanda Lind till Ekot.

Centerpartiet når en toppnotering sedan mätningarna började och har i sammanvägningen 7,8 procent av väljarstödet, mot 6,7 procent i juni.

Skillnaden mellan blocken ökar något. Alliansen – M, L, KD och C – går från 41 procent till 41,6. S, MP och V ligger kvar på 38,2 procent. SD har tappat något och ligger på 17 procent.

► LÄS MER: Ny mätning från Yougov: MP rasar under riksdagsspärren

 
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset