Skådespelaren och radioprofilen Sanna Bråding ger sig i mars ut på turné med "För mycket av allt - en föreställning av Sanna Bråding". Arkivbild.
Skådespelaren och radioprofilen Sanna Bråding ger sig i mars ut på turné med "För mycket av allt - en föreställning av Sanna Bråding". Arkivbild.

Sanna Bråding ställer sig nu på scen med sin mörka självbiografi som bas för föreställningen. – Det är svinläskigt men jag vill visa att vi alla besitter kraften att förändra våra liv, säger hon.

Skådespelaren, författaren och programledaren Sanna Bråding ger sig i vår ut på turné med "För mycket av allt - en föreställning av Sanna Bråding". Den baseras på hennes självbiografi, en mörk historia om ett drogmissbruk som drev livet in i en negativ spiral, som släpptes tidigare i september. Samtidigt menar Bråding att bokens egentliga syfte inte är att berätta hennes historia, snarare vill hon belysa att världen inte är svartvit och att vi inte bör vara så snabba på att döma andra.

– Jag har varit tvungen att använda mig själv som ett verktyg för att belysa något som jag vill prata om, säger hon.

Glädje och sorg

Och enligt henne lämnas läsaren med tårar av både glädje och vemod.

– Folk som hört av sig säger att de skrattar så de gråter av skratt i vissa kapitel och sedan av sorg i nästa.

Att hon nu tar ytterligare ett steg och ställer sig med mörka delar av sitt liv på scen har krävt en hel del mod. Hon hoppas att de som ser föreställningen kommer att lämna lokalen med en känsla av att de kan förändra sina liv.

– Vi besitter själva kraften att förändra våra liv. Hur jobbigt det än må vara så har vi ett ansvar.

Vill peppa

Hon anser också att det finns en kraft i att förstå att man som människa inte är ensam i sina mörka tankar och perioder. Och att föreställningen ska förmå fler att våga visa sig mer sårbara.

– Att våga visa att de inte är perfekta, vilket är det perfekta egentligen.

För regin står skådespelaren och komikern Özz Nûjen. Och att de två skulle arbeta tillsammans med föreställningen var enligt Bråding självklart från start.

– Han är en fantastisk människa och jag tror att han kan dra fram humorn i mig än mer och hjälpa mig att lyfta fram tragikomiska saker. Målet är att få folk att skratta men samtidigt sätta skrattet i halsen, säger hon.

Turnéplan: 16/3 Stockholm, 17/3 Gävle, 18/3 Västerås, 22/3 Lund, 23/3 Vara, 24/3 Jonköping, 27/3 Malmö, 28/3 Göteborg, 30/3 Kristianstad, 1/4 Ystad, 2/4 Kalmar, 9/4 Uppsala.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset