Enligt medierådet finns det inget lagstöd för att sänka åldersgränsen.
Enligt medierådet finns det inget lagstöd för att sänka åldersgränsen.

Filmen "Spider-man: Into the spider-verse" hade premiär i december, men fortfarande pågår en dispyt om åldersgränsen på filmen mellan förvaltningsrätten och Statens medieråd.

Åldersgränsen för den nya filmen ”Spider-man: into the spider-verse” sänktes först från elva till sju år. Detta för att förvaltningsrätten i Stockholm ansåg att det skulle vara “positivt för barn att ta del av filmens budskap om att det är möjligt att hitta gemenskap i en utsatt situation och att alla kan bli en superhjälte oavsett kön, etnicitet eller ålder”.

LÄS MER: Stan Lee har gått ur tiden – här är alla hans cameoroller i Marvels filmer

Nu vill dock statens medieråd att gränsen höjs igen. Enligt medierådet finns det inget lagstöd för att väga in positiva effekter, rapporterar SVT som hänvisar till nyhetsbyrån Sirén.

LÄS MER: Marvel Comics chefredaktör: ”Bra historier ska skapa känslor”

Enligt medierådet bör åldersgränsen bedömas utifrån om filmen kan ge unga tittare panik eller medföra skräck och förvirring. De menar även att de så kallade “positiva effekter” kan bli för moralisk. Därför vill medierådet nu att kammarrätten ska förtydliga vad som gäller när det kommer till åldersgränser för film.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om spiderman Marvel