Uppmanar till bojkott mot Chris Brown
Uppmanar till bojkott mot Chris Brown

Han dömdes för sin misshandel av dåvarande flickvännen Rihanna. Nu kommer han till Sverige för att uppträda. Samtidigt bråkar svenska kritiker om huruvida konserten bör bojkottas.

”Det är nämligen en sak att sitta hemma i soffan och smyglyssna på den dömde kvinnomisshandlaren Chris Brown på Youtube eller Spotify, och en helt annan att släpa honom till Sverige för konsert”, skriver i dag musikskribenten och kritikern Tony Ernst i en debattartikel på Svt.se.

Han jämför med bojkotten mot reggaeartisten Sizzla, vars homofobiska texter fick arrangören att ställa in en Sverigekonsert i vintras.

”Den här gången är det i stället den dömde kvinnomisshandlaren Chris Brown faktiska handlingar som gör att folk verkar tycka att det är rebelliskt att gå och se honom”, skriver Tony Ernst.

Förra veckan var det DN-journalisten och musikkritikern Fredrik Strage som skrev en krönika, där han försvarade sitt beslut att vilja se Chris Brown. Han räknade upp fler artister som utpekats som kvinnomisshandlare, däribland The Beatles, Fleetwood Mac, James Brown, The Ramones och Phil Spector.

Men Tony Ernst avfärdar argumentet.

”Bara så att jag förstått det rätt: om vi lyssnar på en manschauvinistisk kvinnomisshandlare så måste vi lyssna på alla?”.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset