Julius Hudacek spelade bra i Örebros mål.
Julius Hudacek spelade bra i Örebros mål.

Bröderna Julius och Libor Hudacek vände Örebros förlusttrend och sänkte Linköping.Storebror med 96,77 i räddningsprocent och lillebror med ett nytt mål fram till avgörande 3–1.– Och vi kunde ju ha gjort ett mål ihop också om inte Libor varit trött, säger målvaktsstjärnan.

Efter tre raka förluster var Örebro tvunget att hitta på något för att bryta den negativa trenden.

– Vi gjorde massor av misstag både mot Karlskrona och Skellefteå förra veckan och har pratat en hel del om det. Nu gick vi tillbaka till att spela enklare och det fungerade ju riktigt bra, säger Julius Hudacek.

Den slovakiske målvaktsstjärnan brukar trivas bra just mot Linköping – och tisdagen var inget undantag.

28-åringen fick 31 skott på sig – och släppte bara in ett enda. En räddningsprocent på 96,77 och väldigt säkert agerande mellan stolparna.

– Jag fick mycket bra hjälp av utespelarna som slet och kämpade enormt bra i 60 minuter. Visst blev vi stundtals tillbakapressade, men den här gången hade vi inga dippar. Dessutom tillät vi dem skjuta många skott utifrån och i sämre vinklar och de ska jag ta, säger Julius.

"Är nöjd"

Att det blev några riktigt farliga chanser och räddningar av hög klass, gick liksom av bara farten den här kvällen.

– Ja, men en del sådana räddningar måste jag ju ta också. Jag är ju ändå målvakt och här för att göra det. Fast visst är jag nöjd med min insats. Det här den här nivån jag måste hålla om vi ska vinna. Linköping har många vassa anfallare och det gäller att se upp med dem hela tiden.

Lillebror Libor, 26, fortsatte att hålla snittet på en poäng per match – detta var den tolfte på tolv omgångar – genom att sätta definitivt avgörande 3–1 i öppen kasse i slutsekunden.

Bröderna kunde ha ordnat ett mål tillsammans också, då Julius snabbt passade Libor i en kontring då Linköping bytte.

– Vi gjorde mål på det sättet mot Brynäs förra säsongen, men nu var brorsan för trött och orkade inte ta den åkningen. Men det kanske kommer något sådant senare i vinter, säger Julius.

Sämsta publiksiffran

Linköping hade två raka segrar bakom sig – den i lördags mot Djurgården var första fullpoängaren hemma i höst. Men nu åkte östgötarna på stryk igen i egna arenan – för sjätte gången på sju försök – och inför bara 4 213 åskådare (klubbens sämsta publiksiffra i SHL någonsin).

– Jag tycker att vi har förbättrat spelet successivt, men nu tog vi ett par steg tillbaka igen. Vi var uddlösa och med ett passningsspel där man kunde tro att pucken var trekantig. Det håller heller inte att ge motståndarna handikapp i form av ledningsmål i stort sett varje match, säger tränaren Dan Tangnes.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset