William Nylander hoppas få möta lillebror Alexander i en träningsmatch och så småningom i NHL. Arkivbild.
William Nylander hoppas få möta lillebror Alexander i en träningsmatch och så småningom i NHL. Arkivbild.

De talangfulla hockeybröderna William och Alexander Nylander kan ställas mot varandra i en träningsmatch mellan Toronto och Buffalo inför NHL-säsongen.– Vi har aldrig spelat mot varandra, så det vore jättekul, säger 20-årige William Nylander, som är två år äldre än lillebror.

Förra säsongen var det meningen att bröderna – söner till förre NHL-stjärnan Michael Nylander – skulle spela tillsammans och föra Sverige till guld i junior-VM. Men det blev en kort turnering tillsammans i Finland. William Nylander tacklades fult redan i första matchen, åkte på en hjärnskakning och kunde inte spela mer i turneringen. Ett stort avbräck och Sverige slutade till sist fyra.

Nu kan de ställas mot varandra i stället. Toronto och Buffalo möts två kvällar i rad, natten till fredagen svensk tid utanför Toronto och natten till lördag i Buffalo. Men NHL-lagens trupper är fortfarande stora – Toronto har 53 spelare i sitt lag – så det finns inga garantier.

– Vi pratar med varandra nästan varje dag och har snackat om hur kul det vore att mötas. Men det är ju inte upp till oss, säger William.

William Nylander debuterade i Toronto förra säsongen och ser fram emot att göra sin första hela NHL-säsong. Alexander, 18, draftades av Buffalo i somras, spelade juniorhockey i Mississauga utanför Toronto förra säsongen, och hoppas ta en plats i laget.

– Det är klart att jag tror han kan lyckas, men det är lite upp till klubben och sedan måste han ju spela bra. Det finns lite nervositet när han gör sitt första träningsläger och får känna på NHL för första gången, säger William Nylander till TT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset