Robert Pattinson och Ashley Greene är två av stjärnorna i ”Breaking dawn – part 1”.  Trots att flera av Greenes kompisar nyligen har gift sig känner hon ingen bröllopsstress. – Nej, jag bor i Hollywood, jag behöver inte gifta mig, säger hon.
Robert Pattinson och Ashley Greene är två av stjärnorna i ”Breaking dawn – part 1”.  Trots att flera av Greenes kompisar nyligen har gift sig känner hon ingen bröllopsstress. – Nej, jag bor i Hollywood, jag behöver inte gifta mig, säger hon.

”Breaking dawn – part 1” är här. Nu får ”Twilight”-fansen se Edward och Bella gifta sig. Robert Pattinson fick en insikt när han spelade in bröllopsscenen: ”Du inser hur mycket det handlar om kvinnan”.

Ingen har väl missat att ”Breaking dawn – part 1” har premiär. Filmen där bröllopsklockorna äntligen klämtar för Bella (Kristen Stewart) och Edward (Robert Pattinson). Extra glädjande för alla fans är att kammarrätten beslutat att sänka åldersgränsen för filmen från 15 år till 11 år.

Hemlighetsmakeriet kring giftermålsscenen har varit stort men när Metro träffade stjärnorna Robert Pattinson, 25, och Ashley Greene, 24, i Stockholm berättade de vad de tänkte när de spelade in den. Ashley Greene förvånades över hur känslomässigt påverkad hon blev.
– När jag såg Bella vandra nedför altargången i sin vackra klänning och såg Edwards ansiktsuttryck medan jag var i rollen som Alice – Bellas bästa vän och Edwards syster – då blev jag påverkad. Men som personen Ashley tänkte jag ”vänta nu, det här är inte på riktigt”, säger hon.

Robert Pattinson insåg att han inte hade huvudrollen i scenen:
– Du inser hur mycket det handlar om kvinnan. En kille står egentligen bara där. Alla best men hade likadana kostymer som jag. Föreställ dig om alla brudtärnor skulle ha likadan klänning som bruden, det skulle inte gå, säger han.

Hur skulle du vilja ha ditt eget bröllop?
– Så länge min fru är lycklig kunde jag inte bry mig mindre, säger Robert Pattinson.

Den sista delen i serien, ”Breaking dawn – part 2” är färdiginspelad. För Ashley Greene tog det tid att inse att hon gjort sin sista scen som Alice. Robert Pattinson hade däremot två sista inspelningsdagar.
– Vi hade gjort nattscener i två veckor och alla var stelfrusna och utmattade. När det var slut sprang alla hem direkt. Men veckan efter gjorde jag och Kristen en scen i Karibien på natten. När solen gick upp drack alla cocktails. Det var en mycket bättre avslutning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset