27 tum är en bra storlek för att spela spel och titta på film. Dessutom är skärmen lätt att installera.
27 tum är en bra storlek för att spela spel och titta på film. Dessutom är skärmen lätt att installera.

3D kan vara vår tids största gimmick men fungerar riktigt bra på Asus nya 27-tums skärm. Men fåniga glasögon är fortfarande ett tvång. Metros prylexpert Aron Andersson reder ut om det är värt ett köp.

Henric Lindsten

Tyvärr är fåniga och obekväma brillor fortfarande ett tvång.

Jag hatar 3D – vad ska jag med 3D-skärm till?
Trist inställning, men jag är helt på din sida. Tanken är väl att det ska skänka någon form av mervärde till alla de spel och filmer som fördärvar den förtappade ungdomsgenerationen.

Och gör det det då?
Räknar du huvudvärk och trötta ögon som mervärde så ja. Annars fungerar spelen och filmerna alldeles utmärkt utan denna gimmick-teknik.

Med andra ord: Detta är något för pajasar?
Nej, av någon outgrundlig anledning tycks det finnas ett begär efter 3D. Att Asus ser till att tillgodose detta gör inte denna skärm sämre på något vis.

Vad är det som gör den bra då?
27 tum är en jäkligt habil skärmstorlek som duger till surf, spel och filmtittande. Du får grym bild till överkomligt pris och vill du tvunget ha 3D är Nvidia-varianten, som det bjuds på här, bästa alternativet.

Men de där fåniga glasögonen då?
De kommer du nog få dras med ett tag till, åtminstone om du är ute efter “bra” 3D. Det känns löjligt och lämnar sår, på näsan och i själen, men är ett tvång.

Så i en mening?
Lättanvänd och prisvärd 27-tummare med imponerande 3D, för den som är lagd åt det hållet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset