De gick från att vara en modebloggare och en tv-stjärna till att bli en av Sveriges största musikduos. Nästa lördag medverkar Samir & Viktor i Melodifestivalen för andra året i rad, men innan dess sätter de sig i ”Fråga mig”-soffan. Redan nu kan du ställa dina frågor här nedan.

För bara ett par år sedan var det förmodligen ingen som skulle tro att Viktor Frisk och Samir Badran tillsammans skulle skapa en av Sveriges största musiksuccéer, med miljoner strömningar på Spotify. Nu har du chansen att fråga duon precis vad du vill när de medverkar i Metros succéprogram ”Fråga mig”.

– Vi ville vara med i "Fråga mig" för att det är roligt och för att våra fans ska få veta mer om oss, säger Viktor Frisk.

–  Inför Melodifestivalen är det bra att folk får veta lite extra om oss, säger Samir. 

Ni ska vara med i Melodifestivalen för andra året i rad, är ni peppade?

– Jag hörde låten idag faktiskt, den gick på repeat. Den är riktigt tung. Jag gillar den som fan, säger Samir. 

Hur kom det sig att ni valde att göra musik tillsammans?

– Vi har mycket energi och vill göra mycket saker. Först ville man bli artist sen ville man vara rappare och sen ville man vara fotograf. Vi höll båda på med musik när vi var små och när vi blev offentliga personer blev det bara så att vi snackade ihop oss med låtskrivare om att göra musik tillsammans. Viktor ringde mig när jag var i Mexiko och spelade in tv, säger Samir. 

– Dagen innan vi släppte låten tänkte vi att vi absolut inte kunde släppa den. Vad är det här för skit liksom? Varken jag eller Samir trodde den skulle gå bra, vi tänkte att vi skulle få vara glada om vi fick 100 000 streams under en sommar. Sen blev det 250 000 streams efter tre dagar, säger Viktor.

Hur går det till när ni gör musik?

– Musik i sig är ju en konst. Vi tänkte inte riktigt att det skulle vara en konst för oss utan en rolig grej för sommaren. Ju mer och mer vi kollar på vilken musik som fungerar blir det lätt att man gör den typen av partymusik som fungerar för alla målgrupper, säger Viktor. 

– "Saxofuckingfon" låg det ett år av tanke bakom. Alla sommarplågor kör ju med saxofoner, allt blir bättre med saxofoner. "Det är sommar, alla mår bra. Men allt blir bättre med en Saxofuckingfon.” Sen körde vi ett fett drop på det. Egentligen är det inte svårare än så, säger Samir.

På måndag klockan 19.00 laddar Samir och Viktor upp inför Melodifestivalen genom att delta i livesändningen av ”Fråga mig”. Men redan nu kan du ställa dina frågor nedan!

Live Blog Fråga Mig - Samir & Viktor
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset