Andreas Granqvist i närkamp med Luxemburgs Aurelien Joachim.
Andreas Granqvist i närkamp med Luxemburgs Aurelien Joachim.

Seger och tre poäng – men bara knappt och med många missar. Då kan lagkapten Andreas Granqvist inte givet tala om en bra svensk insats.

– Både ja och nej. Jag tycker att vi skapar otroligt mycket chanser. Vi borde ha gjort ett antal mål till, tycker jag, säger Granqvist efter 1–0-segern mot Luxemburg.

– Vissa situationer tycker jag att vi är lite slarviga i, de får vinna lite andrabollar och komma till lite farliga chanser, men överlag tycker jag det är en ganska bra match, med tanke på förutsättningarna. Vi visste att de skulle bli tuffa, säger Granqvist.

– Det är svårt mot ett sådant här lag när man inte får hål på dem. De ligger otroligt tight i sin defensiv. Men vi hade snackat innan om att vi skulle vinna den här matchen till varje pris och det gör vi.

Det svenska segermålet firade Mikael Lustig och John Guidetti med en nyuppfunnen målgest. Fast det var inget som lagkaptenen hängde med i.

– Nej, jag försöker hänga med – men jag är nog för gammal för de här grejerna. De har sina hyss för sig, skrattar Granqvist i Luxemburg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset