Ulf Ohlsson var tillbaka på en av sina hemmabanor Solänget utanför Örnsköldsvik på lördagen. Det blev fyra segrar varav två på V75. Vinnarhästarna Danne Edel och Shadow Woodland tränas av Reijo Liljendahl.– En bra dag på jobbet, konstaterade Ohlsson.

När Ulf Ohlsson var bosatt i Sundsvall tävlade han väldigt ofta på Solänget. Han dominerade stort och vann flera kuskchampionat på Öviksbanan. Nu blir det bara sporadiska besök eftersom han flyttat till Knivsta och har sin licens på Solvalla.

Förhoppningarna var stora inför V75-omgången. Ohlsson/Liljendahl hade flera fina chanser och det blev nästan full pott med två segrar och en tredjeplats (Snyting).

Danne Edel har utvecklats mycket i sommar. Han har framför allt blivit snabbare och det utnyttjade Ohlsson i starten. I förra loppet tog han ledningen direkt bakom startbilen. Nu var det voltstart och efter 700 meter satt ekipaget i ledningen.

Flera hästar attackerade inne på upploppet men Danne Edel sträckte bara på sig och travade undan till säker seger med en längd.

– Han blir lite bättre hela tiden. En stark häst med bra inställning, kommenterade Ohlsson.

Säker seger

Shadow Woodland var en betydligt säkrare vinnare i Gulddivisionen. Sjuåringen var överlägsen sedan han övertagit ledningen kort efter start. Segertiden: 1.12,8.

– Jag hade hoppats på ledningen och att vi skulle få sitta i fred där framme. Så blev det och han vann väldigt enkelt. Han var fin i dag, fokuserad och lugn under hela loppet. Han har utvecklats och räcker fint i guld, sade segerkusken.

Gulddivisionen var också storloppet Silverörnen som körts sedan 1967. Tyvärr glöms många klassiska lopp bort när det mesta handlar om spel på V75.

I fjol vann Ohlsson/Liljendahl Silverörnen med Knows Nothing.

Zoogin (1995, 1998), Hilda Zonett (2003), Victory Tilly (2004) och Panne de Moteur (2013) är några topphästar som tagit hem det fina priset.

Ulf Ohlsson leder den allsvenska kuskligan överlägset. Han passerar snart 300 segrar och jagar sitt rekord på 354 vinster från i fjol.

En halvmiljon plus

Ulf Eriksson är på väg mot sitt bästa år som travkusk. I V75-4 vann han med norske Pave Faks efter ledning större delen av loppet. Det var Bollnäskuskens femte V75-seger i år. 100 000 kronor i prispengar innebär att Eriksson har kört in över 6,3 miljoner kronor. En halv miljon mer än rekordet från i fjol och ändå återstår det tre och en halv månad av 2016.

– Jag är jättenöjd med året. Jag har fått köra bättre och bättre hästar och det är ju på V75 man vill vara med och köra. Pave Faks har galopperat mycket men jag tog en lugn start och när vi fått ledningen var det inga problem, sade Eriksson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset