Örebros målvakt Axel Brage höll nollan. Arkivbild.
Örebros målvakt Axel Brage höll nollan. Arkivbild.

Fem raka segrar – och nästintill ostoppbara i SHL.Men Örebro bröt Karlskronas trend när reservmålvakten Axel Brage höll nollan, trots att matchen gick till straffar.– Känsla är väldigt skön just nu, säger Örebros målvaktshjälte till TT.

Hemmalaget tog också revansch på succélaget som för knappt tre veckor sedan vann mot närkingarna i Örebro. Då storspelade förre Örebromålvakten Johannes Jönsson och blev hyllad matchhjälte i Blekingelaget. Men den här gången fick Johan "Honken" Holmqvist förtroendet mellan gästernas stolpar. Och även Örebro gav alltså Axel Brage chansen i hemmaburen istället för Julius Hudacek.

Båda målvakterna övertygade och höll helt tätt under ordinarie matchtid.

Axel Brage spelade på torsdagskvällen sin tredje match för säsongen, i de två tidigare har det blivit förlust.

– Det här betyder väldigt mycket för mig, skönt att killarna i laget ser att vi även kan vinna med mig i målet.

Missnöjd tränare

Gästernas tränare Per Hånberg var inte helt nöjd med vad han fick se i början av matchen och bjöd på en annorlunda liknelse när han blev intervjuad av C More i första periodpausen.

– Jag tycker att man ser att det har varit uppehåll i tio dagar. Vi är inte beredda att betala vad det kostar att ta tre poäng. Kommer du till affären och handlar varor för 100 kronor men bara har 90 med dig så får du inte med dig alla varor hem.

I mittenperioden drog Karlskrona på sig flera utvisningar – men då kunde i varje fall Per Hånberg glädjas över att "Honken" höll tätt och att Karlskrona fortsätter att övertyga i boxplay.

Hemmadominans

Örebro dominerade både spelmässigt och även skottstatistiken i den tredje perioden – men även då storspelade Johan "Honken" Holmqvist.

Båda målvakterna höll sedan tätt i förlängningen. Men Axel Brage hade också turen på sin sida när fem sekunder återstod och pucken träffade stolpens insida.

– Men jag har ju haft lite olyft i de andra matcherna, så det var skönt att jag hade turen på min sida nu, säger Brage.

Och i straffläggningen gjorde Axel Brage en räddning, övriga två Karlskronaskott gick i målramen. Örebros forward Martin Johansson var till sist ensam om att sätta sin straff.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset