Brandmännen i Helsingborg överraskade på Peo Nilssons initiativ barnen på sjukhuset med julklappar.
Brandmännen i Helsingborg överraskade på Peo Nilssons initiativ barnen på sjukhuset med julklappar.

Barnen på barnavdelningen i Helsingborg fick på julafton en glad överraskning. Mitt på förmiddagen kom ett gäng brandmän som delade ut julklappar. ”Vi hoppas vi gjorde några glada”, säger Peo Nilsson, vid Helsingborgs räddningstjänst.

Julafton är över, en högtid som älskas av alla barn. Men för barn som är inlagda på sjukhus kan högtiden vara jobbig och ledsam. För att pigga upp barnen på barnavdelningen på lasarettet i Helsingborg kom en brandbil lastad med klappar i går, skriver Helsingborgs Dagblad. 

► LÄS MER: Brännskadade Safyre önskade sig julkort – fick 300 000 

– Vi var där en timme och hälsade på. Det blev en liten överraskning, det var föräldrar där också som tyckte det var jättetrevligt att vi överraskade.Det blev lyckat till slut ju, säger Peo Nilsson som är samordnare på Helsingborgs räddningstjänst till Metro.

När han var 5-6 år skadades han svårt när han satte in en antennkabel i ett strömuttag och vistades mycket på sjukhus.

► LÄS MER: Albertina, 6, ger bort alla sina julklappar

Han tyckte synd om barn som behöver vara inlagda på sjukhus på julafton och tog därför initiativet till brandmannaklapparna nu i år. Han fick lite pengar av räddningstjänsten att köpa lite klappar för, godis och kepsar fick han genom gåvor. Och i går lastade han och ett par brandmän en av brandbilarna och åkte upp till barnen på sjukhuset.

Nu hoppas Peo Nilsson att julaftonsinitiativet ska bli en tradition som återkommer nästa år. Han berättar att han fått mycket positiv respons på sitt initiativ.

– Roligt att man får credit för det. Vi hoppas att vi gjorde några glada där uppe, det blev en lite överraskning för barnen, säger Peo Nilsson.

► LÄS MER: Isabella, 7, välte tomtens alv –  ringde SOS

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset