Brandmannen Anders Knutson hedrades runt om i landet på torsdagen. Bland annat höll personalen på räddningstjänsten i Hylte utanför Halmstad en tyst minut.
Brandmannen Anders Knutson hedrades runt om i landet på torsdagen. Bland annat höll personalen på räddningstjänsten i Hylte utanför Halmstad en tyst minut.

Brandmannen Anders Knutson, 39, skadades allvarligt under ett släckningsarbete i våras. På onsdagen avled han på sjukhus av sina skador. Nu strömmar kondoleanser in från brandmän i hela landet. ”Anders var väldigt speciell för många”, säger hustrun Hanna.

Anders Knutson ryckte ut till en våldsam villabrand i Ljungskile den 18 april. De boende i huset kunde ta sig ut i tid men bitar av taket rasade ner och träffade Anders.

Han skadades svårt och har sedan dess vårdats på sjukhus där han stundvis varit vaken. Men efter flera allvarliga komplikationer orkade hans kropp inte mer och på onsdagen avled han på sjukhus.

– Anders var väldigt speciell för många. Han var en djup person och var väldigt vänlig. Jag tror att det är många som kommer minnas hans leende och öppna blick. Han var otroligt ansvarstagande som pappa och närvarande för barnen och för mig. Jag är väldigt tacksam för tiden som vi fått ha tillsammans, säger hans hustru Hanna.

LÄS MER: Brandman dog under släckningsarbete i Värmland

Hedrades med tyst minut

Hon vill samtidigt tacka för allt stöd från blåljuspersonal, sjukhus, familj och deras församling.

– Mitt hopp är att lidandet i det här livet är litet jämfört med den härlighet som kommer. Jag håller fast vid det hoppet och det tröstar mig.

Många brandstationer runt om i landet höll klockan 12 på torsdagen en tyst minut för att hedra minnet av sin avlidna kamrat och flaggade på halv stång.

LÄS MER: Brandmannen om dramatiken i Ljusdal: Träd föll framför fötterna

Kondoleanser från räddningstjänster

Från kolleger i hela landet strömmar kondoleanser in.

– Våra tankar finns i dag hos brandmannens familj, anhöriga och kollegor. Vi har skickat våra kondoleanser till Räddningstjänsten Mitt Bohuslän, säger Christer Ängehov, förbundsdirektör för Räddningstjänsten Skåne Nordväst, i ett pressmeddelande.

– Alla våra tankar går till brandmannens familj, vänner och kollegor, säger en representant för Storstockholms brandförsvar på Facebook.

LÄS MER: Brandmannen Marcus fick avbryta godnattsaga för slarvbrand

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset