Brandmannen Marcus Abrahamsson satt och läste godnattsaga för sin son när han tvingades rycka ut till en skogsbrand.
Brandmannen Marcus Abrahamsson satt och läste godnattsaga för sin son när han tvingades rycka ut till en skogsbrand.

Brandmannen Marcus Abrahamsson satt och läste godnattsaga för sin son när han tvingades rycka ut till en skogsbrand. På plats visade det sig att branden orsakats av personer som brutit mot eldningsförbudet. "Dessa larm känns verkligen onödiga", skriver han på Facebook.

Det var i onsdags som deltidsbrandmannen Marcus Abrahamssons från Arjeplog tvingades lämna sin son uppriven och förskräckt under sagostunden efter att det kommit ett larm om en skogsbrand.

– Frun sa att han blev lite skärrad och det tog ett tag för honom att somna, säger Marcus Abrahamsson.

Startades av slarv

Efter släckningsarbetet skrev han ett inlägg på Facebook som gillats och delats av flera hundra personer.

”Efter en timmes bilfärd och ytterligare 30 min med båt är vi framme. Branden har härjat längs en väldigt fin fiskesträcka. Ett mecka för flugfiskare. Ni som var här före oss hade säkert en helt otrolig upplevelse. När jag nu är här med mina kollegor kan jag bara konstatera att att den eld ni lämnade efter er var starten till den skogsbrand vi nu är här för att släcka,” står det i inlägget.

LÄS MER: MSB: De största bränderna går inte att släcka nu

”Respektera eldningsförbudet”

Trots att delar av branden redan hunnit släckas av två privatpersoner när brandmännen väl kom fram tog insatsen drygt sex timmar. Nu uppmanar Marcus Abrahamsson allmänheten till att sluta slarva och bryta mot förbuden.

”Tänk på de som åker ut när ni slarvar eller trotsar förbuden. Vi ställer upp i vått och torrt men dessa larm känns verkligen onödiga! Respektera eldningsförbudet och se till att ni alltid släckt ordentligt”, skriver han.

LÄS MER: Viralgranskaren: Nej, Sverige har inte tackat nej till rysk hjälp med bränderna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om bränder