Hur ont kan det göra med högklackat egentligen? Det ville reportern Brandon ta reda på, och bar dem under en hel dag. Det gör ganska ont, visade det sig.

Många dansar fram hur lätt och elegant som helst i skor med höga klackar, så det kan väl inte vara så svårt. Eller? Det ville Brandon Cohen, reporter på amerikanska Bro bible, ta reda på.

– I dag ska jag prova något lite annorlunda. Jag ska ge de här värstingarna en chans, säger Brandon Cohen och packar upp ett par nya, svarta, högklackade skor.

Experimentet gick ut på att bära skorna under en hel dag för att bevisa att det inte finns så mycket att klaga över när det gäller högklackat. Men det skulle bli svårbevisat. En bit ut i korridoren utanför hemmet, dit han tagit sig med minst sagt rangliga steg, klagar han redan över smärtan. Och sedan klagar han lite till.

– Jag får känslan att mina kollegor inte respekterar mig så mycket. Det känns som att jag måste välja mellan att vara respekterad och att se bra ut. Det är trist, men det är mitt liv för i dag. 

Metro har tidigare skrivit om hur läkare varnar för att höga klackar och trånga skor ligger bakom ökningen av Mortons sjukdom, som gör att man drabbas av smärta i fotens främre del, och menar att trånga skor och skor med klackar högre än fem centimeter kan orsaka smärtor och nervskador.

Några timmar innan arbetsdagens slut verkar Brandon se sig motbevisad: det finns mycket att klaga över när man bär höga klackskor.

– Jag kan inte ta det längre, jag skakar bokstavligt talat. Jag hade planer på att gå ut lite också, gå och dansa kanske, men jag skippar det, jag har alldeles för ont.

Därför kan dina höga klackar vara förödande

Efter klacktvånget – nu protesterar stjärnorna i Cannes

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset